Skip navigation MENU

Zomervakantie Noorwegen

Wil je graag in de zomervakantie naar Noorwegen? Er zijn tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke zomervakantie in Noorwegen. In de zomer is het weer in Noorwegen het aangenaamst, dus een vakantie in de zomer naar Noorwegen is een uitstekend idee. We geven je tips en advies over een zomervakantie naar Noorwegen. Van interessante reisvormen tot populaire bestemmingen tijdens je reis.

Zomervakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Zomervakantie Noorwegen

Een zomervakantie naar Noorwegen kan je op verschillende manieren invullen. Het ligt erg aan het doel van je vakantie wat de beste reisvorm voor je is. Wil je graag veel zien en ontdekken? Wil je graag reizen met een camper of liever mee met een georganiseerde cruise? Wil je je vakantie naar Noorwegen zelf samenstellen of liever mee met een georganiseerde reis? Lees meer op de onderliggende pagina’s over de verschillende reisvormen. Populaire vakanties naar Noorwegen zijn:

TIP: Er zijn verschillende reisaanbieders die georganiseerde vakanties naar Noorwegen aanbieden, ook in de zomervakantie. Bekijk de lijst met populaire reisaanbieders!

Populaire bestemmingen

Tijdens een vakantie naar Noorwegen kan je ontzettend veel mooie bestemmingen ontdekken. Van de indrukwekkende Noorse fjorden tot de gezellige Noorse steden. Op de pagina met bestemmingen vind je alle populaire bestemmingen naar Noorwegen, overzichtelijk ingedeeld in bestemmingen in Noord Noorwegen, Zuid Noorwegen, de Fjorden en steden. Op deze pagina pakken we er een aantal hoogtepunten voor je uit.

Noorderlicht

Het Noorderlicht is ongetwijfeld een van de populairste redenen voor een vakantie naar Noorwegen. Is het Noorderlicht te zien tijdens een zomervakantie naar Noorwegen? De beste maanden om het Noorderlicht in Noorwegen te zien zijn november t/m april. Dit zijn dus helaas niet de zomermaanden. Maar ook in de zomer heb je kans op het Noorderlicht.Wil je graag in de zomermaanden het Noorderlicht zien? Plan je reis dan niet voor eind augustus. Vanaf eind augustus heb je in het noorden van Noorwegen kans op het Poollicht. Om het Noorderlicht te zien moet het heel donker zijn. Vanaf eind augustus worden de nachten in Noorwegen donkerder en heb je dus meer kans om Aurora Borealis te kunnen spotten. Waar in Noorwegen kan je het Noorderlicht zien? Reis naar Tromsø of de Lofoten.

Zomervakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbieders!

Reisaanbieders bekijken

De Lofoten

De Lofoten is een eilandengroep in Noord Noorwegen en erg leuk om te bezoeken tijdens je vakantie naar Noorwegen. Je kunt rond deze eilanden ontzettend veel activiteiten ondernemen zoals wandelen, walvissafari, vissersdorpjes bekijken en het Noorderlicht ontdekken. De natuur op de Lofoten is ook erg mooi. Het is een fotogenieke eilandengroep waar je uren kunt genieten van al het moois om je heen.

Bergen

Bergen is een erg leuke stad in Zuid Noorwegen. Bergen ligt tussen de fjorden en de bergen, dus mede door de prachtige natuur is het een erg leuke stad om te bezoeken tijdens je zomervakantie. Het is een moderne stad met verschillende bezienswaardigheden. Bergen is onder andere bekend vanwege de gekleurde vissershuisjes.

Verblijf en vervoer

Noorwegen is een prachtig land wat zich leent voor verschillende soorten vakanties. Zo kan je onbezorgd met je camper door het land reizen, maar juist anderen vinden het weer het perfecte land voor een onvergetelijke cruise. Uiteraard kan je ook met eigen vervoer een mooie individuele rondreis maken. Qua vervoer is er dus voor ieder wat wils. Ditzelfde geldt eigenlijk voor overnachten in Noorwegen. Noorwegen kent tal van hotels, hostels, vakantiehuisjes en campings. Een typische manier van overnachten in Noorwegen zijn de kampeerhutten. Dit zijn kleine huisjes, vaak op een camping. Zo kan je een kampeerhuttentocht maken van kampeerhut naar kampeerhut. Een bijzondere rondreis!

Vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Tips goedkope zomervakantie Noorwegen

Wil je graag een goedkope vakantie naar Noorwegen plannen in de zomervakantie? Dat kan! We zetten een aantal tips voor je op een rij zodat een zomervakantie naar Noorwegen niet duur hoeft te zijn.

  • Wil je een rondreis maken? Maak gebruik van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in Noorwegen is goedkoop. Dus kijk welke stukken van je rondreis je misschien met de trein of bus kunt afleggen.
  • Haal je ontbijt, lunch en diner eens bij de supermarkt. Je zult zien dat je een stuk goedkoper uit bent.
  • In Noorwegen is het toegestaan om wild te kamperen. Er zijn verschillende plekken waar je kunt wildkamperen. Een gratis overnachting!
  • Ga op zoek naar goedkope restaurants. Je kunt in Noorwegen prima dineren voor zo’n €20 per maaltijd.

Enthousiast? Bekijk populaire vakanties naar Noorwegen!

Bekijk reisaanbieders en ontdek welke reis bij je past.