Skip navigation MENU

Vakantie in Kaupanger

Het sfeervolle dorpje Kaupanger ligt in Zuid Noorwegen en maakt deel uit van de gemeente Sogndal. Vlakbij liggen de plaatsen Bergen, Skjolden, Flåm en Jostedalsbreen Nationaal Park. Kaupanger is door haar ligging aan het wereldberoemde Sognefjord een geliefde vakantiebestemming geworden. Het dorpje wordt omringd door de pure, Noorse natuur. Gletsjers, fjorden, bergen en valleien zijn in Kaupanger nooit ver weg. Ontdek hier meer over wat er te beleven valt tijdens een vakantie in Kaupanger!

Vakantie in Kaupanger

Het kleine dorpje Kaupanger wordt omring door de grootsheid van de Noorse natuur. Het diepblauwe water van het Sognefjord, de helderblauwe lucht en de groene bossen en bergen vormen samen een prachtig plaatje. Een vakantie in Kaupanger is voor liefhebbers van natuur een droom die uitkomt. Wandelen, fietsen, bergbeklimmen: tijdens een vakantie in Kaupanger kan het allemaal. In de regio zijn verschillende wandelroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes in de omgeving leiden.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Nationale parken

Bij Kaupanger liggen twee prachtige nationale parken: Jostedalsbreen Nationaal Park en Jotunheimen Nationaal Park. In Jostedalsbreen Nationaal Park ligt de grootste gletsjer van het Europese vasteland: de Jostedalsbreen. Dit enorme ijsplateau hoort door haar prachtige natuur, uitzichten en grillige landschap bij de mooiste gletsjers in Noorwegen. Het Nationaal Park is in alle seizoenen even betoverend. De prachtige ijssculpturen, indrukwekkende rotsmassa’s en de uitgestrekte, witte hellingen lijken recht uit een sprookje te komen. Jotunheimen Nationaal Park doet hier niet voor onder wat schoonheid betreft. In dit park van verhalen en sprookjes ben je omringd door gletsjers, diepe meren, besneeuwde hellingen en bergen zover het oog reikt. Kortom, een echte aanrader tijdens je vakantie in Kaupanger!

Sognefjord

IJsblauw water, steile rotswanden en pure, onaangeraakte natuur: dit is het majestueuze Sognefjord. Het Sognefjord is het langste én diepste fjord van Noorwegen en wordt mede hierom de ‘Koning der fjorden’ genoemd. Het fjord is ongeveer 204 kilometer lang en heeft veel vertakkingen. Hiervan zijn Naeroyfjord, Lustrafjord, Fjærlandsfjord, Aurlandsfjord en Lærdalfjord de bekendste. Naeroyfjord staat door het prachtige natuurschoon zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco! Lustrafjord loopt het verst landinwaarts en stopt bij het dorpje Skjolden. Dit is het uiterste einde van Sognefjord en een ingang naar Nationaal Park Jotunheimen. Het landschap van Sognefjord bestaat voornamelijk uit steile rotswanden, diepe fjorden en rivieren die worden omringd door enorme bergketens. Indrukwekkende gebergten hier zijn Breheimen en Reinheimen, ten noorden van het fjord. Door het vele water in de omgeving, met name in de bergen, zijn er prachtige watervallen te bewonderen.

Vakantie naar Kaupanger boeken? Bekijk de beste deals!

Aanbiedingen bekijken

Bezienswaardigheden

Naast indrukwekkende natuurgebieden zoals Breheimen, Reinheimen, Jotunheimen en Jostedalsbreen heeft een vakantie in Kaupanger nog meer te bieden. Het dorpje heeft een lange geschiedenis en unieke tradities en cultuur, waardoor er veel te bewonderen is. Wat je niet mag missen tijdens je vakantie is:

  • De staafkerk. De trots van Kaupanger is de zeer oude staafkerk in het centrum. Dit indrukwekkende, houten gebouw werd gebouwd in de 11e eeuw en is heel goed bewaard gebleven. Het staat prachtig tussen de groene heuvels en is omgeven door bergen. De grootte en het ontbreken van veel beeldsnijwerk maakt de staafkerk van Kaupanger uniek in zijn soort. Een bezoek hieraan mag dan ook niet ontbreken op je lijstje.
  • Sogn Volksmuseum. Een van de mooiste openluchtmusea van Noorwegen staat in Kaupanger: het Sogn Folkemuseum. Hier ontdek je alles over het de geschiedenis van Kaupanger en de regio. Gebruiksvoorwerpen, klederdracht en oude boerderijen komen voorbij tijdens een wandeling door dit museum. Een deel van het Volksmuseum is het Sogn Fjordmuseum, waar je alles over fjorden en de natuur te weten komt. Ook staat er een unieke tentoonstelling van boten, scheepswerven en andere voorwerpen die vroeger op zee werden gebruikt.
  • Flåm. Flåm ligt vlak bij Kaupanger en is door haar omgeving een geliefde vakantiebestemming. De fjorden, bergen en rivieren schilderen voor je ogen een dynamisch landschap. Vissersdorpjes, authentieke boerderijen en Vikingnederzettingen: wanneer je Flåm bezoekt, ontdek je het allemaal. De meest populaire attractie in de omgeving van Flåm is Flåmsbana, een unieke spoorlijn. De bouw ervan heeft, mede door de rotsen en grote hoogte, ongeveer 20 jaar gekost. Het antiek ogende treinstel neemt je mee naar de bergtoppen van Noorwegen, terwijl ravijnen, bruisende watervallen en glooiende valleien je omringen.
  • Fjaerland Gletsjermuseum. In het nabijgelegen plaatsje Fjaerland ligt het Norsk Bremuseum, wat ‘het Noorse Gletsjermuseum’ betekent. Het indrukwekkend vormgegeven Bremuseum leert je alles over gletsjers, ijs en het klimaat van Noorwegen. Door films en modellen wordt duidelijk gemaakt hoe gletsjers ontstaan en zich vandaag de dag bewegen. Een must-visit tijdens je vakantie in Kaupanger!

Enthousiast? Boek direct een rondreis door Noorwegen!

Bekijk de beste deals en aanbieders.