Skip navigation MENU

Noorwegen met kinderen

Een rondreis door Noorwegen is een fantastische belevenis voor jong en oud. Waar je ook heen gaat in Noorwegen, overal is veel te zien en te ontdekken. Veel mensen zien een vakantie in Noorwegen als hét moment om extreme sporten, wintersport en spannende activiteiten te ondernemen. Maar ook voor de allerkleinsten is er in Noorwegen veel te beleven. Tijdens een rondreis met een gezin zijn er veel leuke uitjes, pretparken, dierentuinen en andere plaatsen die zeker een bezoekje waard zijn. Lees hier wat je niet mag missen tijdens een rondreis door Noorwegen met kinderen!

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Tips vakantie naar Noorwegen met kinderen

Ga je binnenkort met kinderen op vakantie naar Noorwegen en ben je op zoek naar leuke activiteiten? Op deze pagina geven we je een handig overzicht van allerlei leuke activiteiten met kinderen in Noorwegen.

  • Noorse boerderijen
  • Pretpark
  • Dierentuin
  • Klimbaan
  • Musea
  • Steden

Rondreis Noorwegen met kinderen

Zoals je leest, er is in Noorwegen ontzettend veel te ontdekken en beleven voor het hele gezin. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een rondreis naar Noorwegen met het hele gezin? We zetten een aantal mooie gezinsvakanties voor je op een rijtje. Een aantal reisaanbieders hebben speciale familievakanties; speciaal gericht op gezinnen met kinderen. Ontdek welke reis naar Noorwegen het beste bij jou en je gezin past!

actieve vakantie met kinderen noorwegen

De Jong Intra – 16-daagse familiereis Noorwegen

Ontdek deze mooie 16-daagse familiereis door Noorwegen van De Jong Intra. Tijdens deze actieve vakantie zijn er ontzettend veel toffe activiteiten gepland. Jullie kunnen onder andere op elandsafari, raften, met een RIB boat langs de Geirangerfjord en een dagje naar Bergen. Een ontzettend leuke en actieve reis; geschikt voor het hele gezin. Bekijk deze vakantie en ontdek of dit jullie droomreis naar Noorwegen wordt!

Familiereis bekijken

Noorse boerderijen

Wie als gezin met jonge kinderen in Noorwegen een rondreis wil maken, moet zeker eens een bezoekje aan een boerderij overwegen. De boerderijen in Noorwegen zijn een feest voor kinderen van alle leeftijden. Helpen bij het voeren, dieren aaien en ’s avonds blijven slapen is een kinderdroom die uitkomt. Op de meeste (vakantie)boerderijen met dieren in Noorwegen is overnachten mogelijk. Een bijzondere boerderij is bergboerderij Langedrag ten noordwesten van Oslo. Langedrag is niet alleen een boerderij, maar ook een natuurpark dat door een gepassioneerde familie wordt gerund. In Langedrag ontmoet je wolven, lynxen, rendieren, poolvossen en herten.

Vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Pretparken

Wie een dagje willen gillen, rennen en over de kop wil gaan, moet zeker een van de pretparken in Noorwegen met kinderen bezoeken. De pretparken zijn leuk voor volwassenen én de wat oudere kinderen, zodat je met het hele gezin optimaal kunt genieten. Zo is Mikkelparken bij Bergen een leuk pretpark voor kinderen tot 10 jaar oud. Dyreparken in Kristiansand is met haar vele thema’s, dierentuin en amusementspark geschikt voor jong en oud. Ten zuiden van Oslo ligt pretpark Tusenfryd met achtbanen, zwembaden en avontuurlijke attracties. In Litteputthammer bij Lillehammer is de hoofdstraat van de stad uit 1930 nagemaakt en kun je genieten van een trein, achtbaantjes, hindernissenparcours en een vrije val.

Dierentuinen

De bijzondere wilde dieren die in Noorwegen voorkomen, maken de diertuinen van Noorwegen voor kinderen extra interessant. In Namsskogan Familiepark ten noordoosten van Trondheim maak je kennis met beren, wolven, veelvraten en lynxen. Bij Ålesund vind je het prachtige Atlanterhavsparken, een van de grootste zoutwateraquaria in Noord-Europa! Ontdek pinguïns, zeehonden en kleurrijke vissen, of doe mee met een van de leuke activiteiten. In Den Lille Dyrehage (de kleine dierentuin) bij Kristiansand kun je aapjes, reptielen en een enorm overdekt regenwoud bewonderen. Berenliefhebbers kunnen in Bear Park bij Lillehammer in Noorwegen met kinderen hun hart ophalen. Naast enorme beren zijn hier ook andere roofdieren én boerderijdieren te zien.

 

Klimbanen

Klimmen en klauteren in Noorwegen met kinderen is altijd een succes. Daag elkaar uit wie het hoogste durft of ontdek met de kleintjes de klimbanen dichter bij de grond. Bezoek Høyt og Lavt bij Oslo, het grootste klimpark van heel Scandinavië, en overwin de obstakels in het bosrijke park. In het eeuwenoude bos ten noorden van Kristiansand ligt klimpark Klatreskogen, waar je op allerlei niveaus en hoogtes jezelf kunt meten aan de natuur. Voor de allerkleinste klimmers is er Mini Høydebane bij Lillehammer, waar ouders hun kinderen kunnen assisteren bij de lage klimparcours.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Ontdekken

Tijdens een vakantie in Noorwegen met kinderen is er veel om te ontdekken. Voor een gezin met jonge kinderen is wandelen niet altijd de handigste optie, maar gelukkig rijden er veel treintjes die je door het mooie landschap rijden. Een over de hele wereld geliefde treinroute is de Flamsbana bij het stadje Flam. De bouw ervan heeft, mede door de rotsen en grote hoogte, ongeveer 20 jaar gekost. Het antiek ogende treinstel neemt je mee naar de bergtoppen van Noorwegen, terwijl ravijnen, bruisende watervallen en glooiende valleien je omringen. De ruwe bergwanden, oude huisjes en weidse uitzichten maken de Flåmsbana tot een spectaculaire rit! Wie Noorwegen met kinderen wil ontdekken, moet ook de treinrit Setesdalsbanen bij Kristiansand zeker proberen. Met een ouderwetse locomotief en treinstel tuf je door het schitterende landschap. In stijl ontdek je met de kinderen de prachtige natuur en leer je meer over de lokale omgeving.

Musea

Leren en spelen gaat in Noorwegen met kinderen heel goed samen. De rijke natuur en boeiende geschiedenis van het land vormen de ideale combinatie voor allerlei leuke musea. Bezoek het interessante Mineralparken bij Kristiansand en leer meer over de ondergrondse wereld van kristallen en mineralen. Wie van gesteenten houdt, mag Norsk Olivinsenter bij Ålesund zeker niet overslaan. Hier leer je meer over mineralen, juwelen en de mijngeschiedenis in Noorwegen. Of ontdek de enorme krater, veroorzaakt door een meteoriet, in Gardnos Meteoriet Park ten noordwesten van Oslo. Het wetenschapsmuseum Vitensenteret bij Kristiansand kun je experimenteren met nachtkijkers, reactiesnelheid en hersentestjes.

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Noorwegen!

Boek direct jouw ideale reis.