Skip navigation MENU

Vakantie naar Spitsbergen

Spitsbergen is een eilandengroep 565 kilometer ten noorden van Noorwegen in de Noordelijke IJszee. De eilandenarchipel bestaat uit 3 grote eilanden en zo’n 80 kleine eilandjes. Spitsbergen, of zoals de Noren zeggen Svalbard, is onderdeel van Noorwegen en kan dus uitstekend onderdeel zijn van een rondreis door Noorwegen. Op Svalbard wonen zo’n 3000 mensen, de meeste hiervan wonen in de hoofdstad Longyearbyen. De eilanden hebben een ruig landschap met unieke fauna en prachtige ijsrotsen. Lees op deze pagina alles over een vakantie naar Spitsbergen.

Eilanden Spitsbergen

De naam Spitsbergen hebben de eilanden gekregen vanwege de spitse bergen. Van verre zie je de bergen al, een prachtig gezicht. Op de eilanden bevindt zich een unieke fauna. Je vindt hier onder andere ijsberen, poolvossen, walrussen en een grote hoeveelheid zeevogels. Daarnaast bevindt zich op dit sprookjesachtige gebied de hoofdstad Longyearbyen.

Longyearbyen

Longyearbyen is de grootste stad van het eiland. De stad dankt zijn naam aan John Munro Longyear. Hij startte in 1906 met de ontginning van de kolenmijn. Verder vindt je in Longyearbyen veel sneeuwscooters, bijna net zoveel als dat er mensen rondlopen. Logisch; want de sneeuwscooter is het makkelijkste voertuig met zoveel sneeuw in de omgeving. In Longyearbyen wonen voornamelijk Noren, maar je vindt er ook een aantal inwoners uit Rusland, Zweden, Oekraïne en Thailand. Longyearbyen is een gezellige plaats met verschillende culturele activiteiten zoals festivals, tentoonstellingen en concerten. Tevens zijn er een aantal restaurants en bars.

Noorderlicht

Noorderlicht, ook wel Poollicht of Aurora Borealis genoemd, is een bijzonder en kleurrijk natuurverschijnsel. In Spitsbergen heb je veel kans om dit unieke natuurfenomeen te zien. In principe kan je het hele jaar het noorderlicht komen bewonderen, uiteraard moet het wel donker zijn om het te kunnen spotten. In de hoofdstad Longyearbyen kan jet het poollicht het beste tussen 20 april en 20 augustus zien. Dat komt goed uit want zoals je onder het kopje weer & klimaat kunt lezen, is de beste reisperiode voor een vakantie naar Spitsbergen de maanden juli en augustus.

Reizen naar Spitsbergen

De laatste jaren is een vakantie naar Spitsbergen steeds populairder. Hierdoor is het aanbod reizen naar Spitsbergen ook groeiend. Steeds meer reisorganisaties en reisaanbieders bieden een reis naar dit prachtige deel van Noorwegen. Of nemen Spitsbergen op in een cruise of als excursie in een rondreis. Veel vakanties naar Spitsbergen zijn rondreizen, waarbij je naast Noorwegen ook IJsland en in sommige gevallen Groenland bezoekt. We hebben hier een aantal populaire reizen naar Spitsbergen voor je geselecteerd. Bekijk onderstaande aanbieders en ontdek of jouw ideale vakantie ertussen zit. Onder het kopje cruise naar Spitsbergen hebben we speciale cruises voor je geselecteerd die (onder andere) naar Svalbard gaan.

Let op: Spitsbergen behoort niet tot het Schengengebied. Om naar Svalbard te reizen heb je dus een geldig paspoort nodig!

Spitsbergen Svalbard vakantie met BBI Travel

BBI Travel – Reizen naar Spitsbergen

BBI Travel is gespecialiseerd in vakanties naar Scandinavië, IJsland, Ierland en Canada. Zij bieden prachtige reizen van camperreizen tot groepsreizen en van rondreizen tot winterreizen. In hun ruime aanbod zitten ook reizen naar Spitsbergen. Reizen waarbij je de Lofoten in Noorwegen combineert met Svalbard. Een unieke combinatie die je het echte winterse vakantiegevoel zal geven. Bekijk deze bijzondere reis met een uniek winteravontuur.

Cruise naar Spitsbergen – Rondreis over zee

Er worden verschillende cruises naar Spitsbergen aangeboden. Niet zo raar, want dit is een fijne vakantievorm om de indrukwekkende eilanden te ontdekken. Tijdens een luxe cruise verblijf je en overnacht je op het cruiseschip. Dit cruiseschip biedt slaapplekken in hutten en heeft allerlei vormen van entertainment aan boord. Op het cruiseschip bevinden zich verschillende restaurants, een casino, zwembad, theater en meer. Uiteraard verschilt dit per reisaanbieder en cruiseboot, dus oriënteer je goed voordat je je cruise naar Spitsbergen boekt.

Vliegen & Vliegtickets

Dagelijks vliegen er vluchten naar Longyearbyen in Spitsbergen. Vanaf de hoofdstad van Spitsbergen kan je verschillende excursies ondernemen. De meeste vluchten vliegen van en naar Tromso, maar in het hoogseizoen zijn er ook vluchten van en naar Oslo. Deze vluchten worden voornamelijk gebruikt voor de indrukwekkende excursies op Spitsbergen. Je kunt dus tijdens een ‘gewone’ vakantie naar Noorwegen ook genieten van al het moois op Svalbard. Wil je graag je eigen rondreis door Noorwegen samen stellen inclusief een vlucht en excursie naar Spitsbergen? Boek dan in Nederland al je vlucht naar Longyearbyen.

Populaire hotels Spitsbergen

In Longyearbyen op Spitsbergen zijn verschillende hotels waar je kunt overnachten. Hotels waar het heerlijk ontspannen is na een dag vol prachtige indrukken. Vergelijk de verschillende hotels in Spitsbergen op basis van prijs, locatie en faciliteiten op de vergelijkingssites zoals:

Tips voor goedkope vakantie Spitsbergen

Een vakantie naar Spitsbergen in Noorwegen kan flink duur zijn. Maar er zijn zeker een aantal tips hoe jij kan zorgen voor een goedkope vakantie naar Spitsbergen. We zetten de belangrijkste tips voor je op een rij:

  • Zoek naar goedkope vliegtickets naar Longyearbyen. Bekijk hierbij ook vluchten vanuit Duitsland en België. Soms is het goedkoper om vanuit Dusseldorf of Brussel te vliegen dan vanuit Amsterdam. Houd dit goed in de gaten.
  • Ben flexibel in de reisdata. Probeer verschillende data uit dat je vliegt richting Spitsbergen. De prijzen kunnen erg verschillen per periode. Zo vlieg je vaal in de zomermaanden het goedkoopst naar Longyearbyen in Spitsbergen.
  • Neem een tent mee in je reisbagage en ga kamperen. Vlakbij het vliegveld is een camping waar je een relatief goedkope vakantie op Spitsbergen kunt beleven.
  • De natuur die je ziet op Spitsbergen is gratis. Dus blijf ontzettend om je heen kijken en geniet van alle uitzichten die je iedere dag gratis voorgeschoteld krijgt.

Weer & Klimaat

Spitsbergen kent een mild klimaat, zeker gezien de ligging tussen de noordelijke breedtelijnen 74 en 81. Dit milde klimaat betekent dat je wel degelijk op vakantie naar Spitbergen kunt. In de zomermaanden is het weer het aangenaamst. De temperatuur loopt in de maanden juli en augustus gemiddeld op tot ongeveer 6°C. Dit in tegenstelling tot de wintermaanden. In de winter is het erg koud op Spitsbergen. De gemiddelde temperatuur in de winter is zo’n -14°C.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een vakantie naar Spitsbergen zijn duidelijk de maanden in de zomer juli en augustus. Het weer is dan het aangenaamst en de meeste ijs en sneeuw is dan verdwenen. Je kunt dan goed varen richting en rond de eilanden van Noorwegen.

Auto huren in Noorwegen? Ontdek de beste deals bij TUI Cars!

IJsberen

Op Spitsbergen in Noorwegen vind je ijsberen. Voor iedereen die ooit in zijn leven ijsberen in het wild wilt zien; tijdens een reis naar Spitsbergen heb je de kans! Er zijn speciale excursies waarbij je onder begeleiding van ervaren reisleiders op excursie gaat en op zoek gaat naar de ijsberen. Er is geen garantie dat je ijsberen kunt spotten, maar de kans bestaat wel degelijk.

 

photo by: Kitty, Bjorshol

Enthousiast? Boek direct jouw rondreis door Noorwegen!

Bekijk de beste deals en reisaanbieders