Skip navigation MENU

Vakantie Trondheim

Het in Zuid Noorwegen gelegen Trondheim wordt gezien als de stad van de kookkunst, muziek, studenten en diversiteit. De veelzijdigheid van Trondheim maakt de stad tot een geliefde vakantiebestemming. Het is de hoofdstad van de provincie Sør-Trøndelag en qua grootte de derde stad van Noorwegen. Door haar roemruchte verleden maakt Trondheim een belangrijk deel uit van de Noorse geschiedenis, tijdens een vakantie kom je dan ook veel herinneringen uit een ver verleden aan. De ongerepte natuur, de bijzondere middernachtzon en de levendige sfeer maken een vakantie in Trondheim er een om nooit te vergeten!

Vakantie naar Trondheim boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Trondheim: een veelzijdige stad

De omgeving van Trondheim is al duizenden jaren bewoond gebied. In vroegere tijden leefden mensen hier in grotten en werden er koningen gekroond. Bekende personen zoals ontdekkingsreiziger Leif Erikson (hij kreeg een standbeeld aan zee) en Vikingkoning Olav Tryggvason hebben hier geleefd en hun sporen nagelaten. Ook was Trondheim vroeger een belangrijk bedevaartsoort voor monniken en heeft een religieus verleden. De vele kathedralen en kerken in de regio zijn daar herinneringen aan.

Vandaag de dag is Trondheim een moderne, innovatieve stad. Dit komt mede door de vele studenten in de stad, die vanuit de hele wereld naar de Universiteit van Wetenschap en Technologie komen. Ook staat de stad bekend om haar culinaire hoogstandjes en vele foodfestivals. De grote voedselhal, de markten en de sfeervolle restaurantjes maken voedsel in Trondheim tot een bijzondere belevenis.

Vakantie Trondheim

Een vakantie naar Trondheim kan je op verschillende manieren besteden. Je kunt uiteraard zelf een reis organiseren en zelf je overnachtingen in Trondheim regelen. Maar er zijn ook steeds meer reisaanbieders die een reis of vakantie naar Trondheim aanbieden. Dit is vaak in de vorm van een rondreis, waarbij Trondheim een bijzondere stop tijdens de reis is. Naast rondreizen, kan je ook het indrukwekkende Trondheim bezoeken als je mee gaat op een cruise vakantie, groepsreis, autorondreis of camperreis. Wij hebben een aantal mooie reizen geselecteerd. Reizen waarbij je onder andere Trondheim bezoekt. Bekijk de onderstaande vakanties en ontdek of jouw droomreis ertussen zit!

Bezienswaardigheden

De vele restanten uit de rijke geschiedenis en de bruisende cultuur van het eten geven Trondheim een veelzijdige mix van bezienswaardigheden. Liefhebbers van natuur, eten, cultuur en historie kunnen tijdens een vakantie in Trondheim hun hart ophalen. Bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie zijn:

  • De Nidaroskathedraal. De meest bekende highlight in Trondheim is de indrukwekkende Nidaroskathedraal, gebouwd in 1070. Deze gotische kathedraal was een belangrijke pelgrimsplaats en werd bezocht door pelgrims vanuit heel Europa. De Nidaroskathedraal ligt in het oude centrum, naast het bezoekerscentrum ‘Nidaros Pilgrim Centre’. In de Nidaroskathedraal werden eeuwenlang koningen gekroond en gezalfd: de geschiedenis is hier haast voelbaar.
  • Trondheimfjord. Het enorme Trondheimfjord is met 130 kilometer lengte het op twee na langste fjord van Noorwegen. In de fjord liggen verschillende eilanden, waarvan Munkholmen een geliefde vakantiebestemming is. De Trondheimfjord is, net als in de tijd van de Vikingen, een belangrijke waterweg. Een boottocht langs de mooie kustlijn en eilanden laat je versteld staan van het Noorse natuurschoon.
  • Sverresborg. Sverresborg was het kasteel van Sverre Sigurdsson, een vroegere koningen van Noorwegen. De ruïne van de in de 12e eeuw gebouwde burcht is vandaag de dag een openluchtmuseum. Hier is een verzameling van allerlei voorwerpen uit de regio te bewonderen, het is een van de grootste verzamelingen cultureel erfgoed van Noorwegen. Een aanrader tijdens je vakantie in Trondheim!
  • Storheia. De berg Storheia is de hoogste in de omgeving van Trondheim. De top is 565 meter hoog en kijkt uit over de stad. Het beklimmen van de Storheia tijdens je vakantie in Trondheim is de moeite meer dan waard. Op heldere dagen heb je een schitterend uitzicht over de stad!

Rondreis langs Trondheim boeken? Bekijk populaire reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Activiteiten

Wie op vakantie naar Trondheim gaat, hoeft zich geen moment te vervelen. De vele bezienswaardigheden en leuke activiteiten geven jong en oud plezier. Zo kun je de omgeving gaan verkennen per boot: er worden veel (veer)tochten georganiseerd die je langs de mooiste plekjes in de omgeving brengen. Ook met de fiets kun je veel van de natuur en de stad ontdekken. De goed onderhouden fietspaden zorgen ervoor dat je overal met de fiets kunt komen tijdens je vakantie. Je kunt zelfs ’s werelds oudste fietslift,  Sykkelheisen, bezoeken in de wijk Bakklandet.

Een bezoek aan het restaurant in de top van de televisietoren Tyholttårnet is er een om nooit te vergeten. Dit bijzondere restaurant draait rond: zo kun je tijdens het dineren genieten van een mooi uitzicht over de stad. Liefhebbers van eten kunnen zich ook tegoed doen op de traditionele Noorse boerenmarkt, waar boerenproducten vanuit de hele wereld verkocht worden. Actievelingen kunnen genieten van allerlei sporten als skiën, hiken, mountainbiken en vissen.

Festivals en food

Wie houdt van een feestje, kan zich tijdens een vakantie in Trondheim helemaal uitleven. In de stad worden ieder jaar veel festivals gehouden, met name op het gebied van muziek. Uit Trondheim komen vele (bekendere) bands en artiesten, de stad staat dan ook bekend om haar muziek. Vooral jazz, rock en klassieke muziek zijn hier te vinden. Bekende festivals zijn het St. Olav Festival en het Trondheim Chamber Music Festival.

Ook het genieten van voedsel en drank wordt in Trondheim gevierd. Zo vind je hier het Trondersk Food Festival, waar je kunt genieten van lokale gerechten én kennismaakt met voedsel uit andere culturen. Het bezoeken van een van de vele festivals is zeker de moeite waard tijdens je vakantie in Trondheim!

Overnachten in Trondheim? Ontdek aanbiedingen Momondo!

Populaire hotels

In de omgeving van Trondheim zijn een heel aantal hotels en hostels waar je heerlijk kunt overnachten. Van goedkope hostels waar het altijd gezellig is tot luxere hotels waar je soms iets meer betaalt. Vergelijk de verschillende hotels op de vergelijkingssites zoals:

 

photo by: Haugen, Victoriano, Porembinski

Enthousiast? Boek direct een vakantie Trondheim!

Bekijk de beste deals en aanbieders.