Skip navigation MENU

Vakantie op Andøya

Het veelzijdige eiland Andøya ligt in Noord Noorwegen en maakt deel uit van de eilandengroep Vesteralen. Het is een van de grotere eilanden en het meest noordelijke van de Vesteralen. Buureilanden van Andøya zijn Senja, Langøya, Hadseløya en Hinnøya, waarmee het door middel van een brug verbonden is. Het groene eiland met de bekende ‘cloudberries’ is door zijn ongerepte natuur, schilderachtige vissersdorpjes en bijzondere dieren een geliefde vakantiebestemming. Lees hier meer over een vakantie op Andøya!

Vakantie op Andøya

Ieder jaar weer komen veel reizigers naar Andøya om er te genieten van de prachtige natuur en de gezellige, Noorse steden. Populaire plaatsen tijdens een vakantie op Andøya zijn de grote stad Andenes in het noorden, Risøyhamn op het schiereiland en het kleine vissersdorpje Bleik. Maar ook de afwisselende landschappen hebben al vele harten veroverd. Natte veengebieden, hoge gebergten, riviertjes met rotsen en verlaten stranden zorgen ervoor dat geen plek op het eiland hetzelfde is. Langs de mooie kustwegen ontdek je de schoonheid van het eiland. Je rijdt in de schaduw van de enorme bergen, langs de glinsterende zee en door de groene graslanden.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Wildlife

Door de onaangeraakte natuurgebieden met ideale omstandigheden zijn er veel soorten dieren op en om het eiland te spotten. Bij de stranden en vele meren zijn vogels in overvloed: een waar paradijs voor de vogelliefhebber. Ook in het natuurgebied Skogvoll, bij Stave en op ‘vogeleiland’ Bleiksøya leven ontelbaar veel vogels. Je komt hier onder andere Jan van Genten, papegaaiduikers, stormvogels en adelaars tegen.

Ook bij de kust en op zee is aan bijzondere diersoorten geen gebrek. Andøya staat bekend als de perfecte plaats om zeehonden, walvissen, dolfijnen en orka’s te spotten. Deze zijn hier door de voedselrijke zeestromen in overvloed te vinden. Vanuit Andenes worden er allerlei excursies aangeboden om walvissen en orka’s te spotten. De kans dat je ze hier tegenkomt is zo groot, dat verschillende aanbieders het zelfs garanderen!

TIP: Lees meer over dolfijnen, walvissen en orka’s spotten in Noorwegen. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Bezienswaardigheden

Naast walvissen, orka’s en allerlei vogelsoorten is er nog meer te zien tijdens een vakantie op Andøya. De natuur en cultuur van het eiland zorgen samen voor de mooiste hoogtepunten, die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie. Een aantal mooie bezienswaardigheden op Andøya zijn:

  • Bleik. Het kleurrijke vissersdorpje Bleik ligt in het noorden van Andøya, in de buurt van Andenes. Al duizenden jaren is deze regio bewoond en leven de inwoners er van landbouw en visserij. De fleurige huisjes, het mooie strand en de grote kolonie papegaaivogels maken een bezoek aan Bleik de moeite meer dan waard!
  • Andøya Space Center. Vanaf Andøya zijn al verschillende raketten naar de ruimte vertrokken. Het Andøya Space Center ligt tussen Bleik en Andenes in, op het noorden van het eiland. De nieuwe attractie ‘Ruimteschip Aurora’ is erg interessant en leerzaam. Je ontdekt hier meer over de ruimte, het noorderlicht en de geschiedenis van Noorwegen.
  • Fjorden. Wanneer je op vakantie in Andøya bent, mag een bezoekje aan de fjorden niet ontbreken. Een tochtje over de uitgestrekte waterwegen met indrukwekkende rotswanden is een ervaring om nooit te vergeten. Fjorden in de buurt van Andøya zijn Gryllefjord, Andfjorden en Gavlfjorden.
  • Bukkekjerka. De rotsformatie Bukkekjerka in het westen van Andøya is van groot historisch belang. Bukkekjerka diende als offerplaats voor de Sami, een volk dat al eeuwenlang in onder andere Noorwegen woont. De woeste omgeving in combinatie met het haast tastbare verleden maken Bukkekjerka tot een bijzonder hoogtepunt op Andøya.

Vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Noorderlicht en middernachtzon

De natuur zorgt op allerlei manieren voor prachtige ervaringen tijdens een vakantie op Andøya. Zo kun je hier het schitterende noorderlicht bewonderen, dat de hemel in vuur en vlam zet. Het unieke schouwspel is door de zeer noordelijke ligging van het eiland goed te zien, een belevenis die je niet mag missen tijdens je vakantie! Ook de middernachtzon, een ander bijzonder natuurverschijnsel, is te zien tijdens een vakantie op Andøya. Ongeveer van half mei tot en met eind juni gaat de zon hier niet onder en kun je tot diep in de nacht genieten van al het moois dat Andøya te bieden heeft!

Populaire hotels

Er zijn verschillende hotels in de omgeving van Andøya. Van goedkope hotels tot luxe 5-sterrenhotels. Vergelijk de verschillende hotels in Andøya op de vergelijkingssites zoals:

Enthousiast? Boek direct een vakantie naar Noorwegen!

Bekijk de beste deals & aanbiedingen.