Skip navigation MENU

Auto huren in Noorwegen

Wil je graag een autorondreis door Noorwegen maken, maar liever niet met je eigen auto naar Noorwegen rijden? Geen probleem! Je kunt op erg veel plekken in Noorwegen een auto huren. Met een huurauto rijd je eenvoudig alle autoroutes door Noorwegen die je maar wilt. Je bezoekt alle hoogtepunten, ervaart de bijzondere Noorse fjorden en de unieke landschappen. Op deze pagina geven we je tips over een auto huren in Noorwegen en hebben we de beste aanbiedingen rondom autoverhuur in Noorwegen voor je geselecteerd.

Direct goedkoop een auto huren in Noorwegen? Bekijk de beste deals van TUI Cars!

Auto huren

Autoverhuur Noorwegen

Er zijn in Noorwegen veel verhuurbedrijven waar je een auto kunt huren. De meeste zitten vlakbij de vliegvelden van Kristiansand, Oslo, Tromsø, Trondheim en Rygge. Hier heb je de keuze uit verschillende huurauto’s, net waar jij behoefte aan hebt. Vanaf hier kan je je eigen rondreis door Noorwegen beginnen. Ben je bijvoorbeeld met kinderen in Noorwegen, dan is het mogelijk om kinderzitjes in de auto te laten zetten. Wil je juist met een cabrio door Noorwegen rijden, ook dat is mogelijk. Vraag altijd naar de mogelijkheden bij de verschillende autoverhuurbedrijven.

Autoroute naar Bergen in Noorwegen

CardelMar – Goedkope auto huren

CardelMar is een prettige site waar je snel en eenvoudig een huurauto regelt. Je vindt hier tal van goedkope auto’s die je kunt huren. Je huurt ze online en zij zorgen dat ze op de afgesproken plek op te halen zijn. Wil je een rondreis maken? Het is bij CardelMar mogelijk om je huurauto op een andere plek in te leveren dan dat je hem opgehaald hebt. Bekijk de website en ontdek wat voor jou de goedkoopste optie is!

Huurauto’s bekijken

Auto huren bij TUI Cars

TUI Cars is onderdeel van TUI en via hen kan je heel goedkoop een auto huren. Je kunt eenvoudig verschillende auto’s en modellen vergelijken. De prijzen staan meteen in beeld; dus je weet meteen waar je aan toe bent. Bekijk de verschillende mogelijkheden bij TUI Cars en huur eenvoudig online je huurauto!

Beste deals bekijken
Atlantic Road in Noorwegen

Huurauto’s bij Rentalcars

Rentalcars is een overzichtelijke vergelijkingswebsite op het gebied van huurauto’s. Zij hebben een duidelijk overzicht van auto’s huren in Noorwegen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontdek of je jouw huurauto wilt huren via Rentalcars!

Beste deals bekijken

Leeftijd

Officieel moet je minimaal 18 jaar zijn als je een auto in Noorwegen wilt huren. De meeste verhuurbedrijven hanteren echter een minimale leeftijd van 19 jaar. Houd er tevens rekening mee dat er vaak een toeslag gerekend wordt voor bestuurders die jonger dan 25 jaar zijn. Er is geen maximale leeftijd verbonden aan autoverhuur.

Creditcard

Wil je graag een huurauto in Noorwegen? Dan is het verstandig om een creditcard aan te schaffen. De meeste verhuurbedrijven verhuren hun auto’s alleen als je beschikt over een geldige creditcard. Dit omdat zij dan iets in onderpand hebben tegenover de huurauto die jij mag rijden. Mocht er onverhoopt schade optreden of mensen leveren hun auto niet in; kan de verhuurder de kosten in rekening brengen op de creditcard. Laat je hier vooral niet door afschrikken! Als jij gewoon netjes rijdt, zoals je dat ook in je eigen auto zou doen; is er niets aan de hand.

TIP: Moet je nog een creditcard aanschaffen? Schaf dan een creditcard gold aan. Je bent bij het huren van een auto dan verzekerd voor je eigen risico. 

Goedkoop een auto huren in Noorwegen? Bekijk de acties van TUI Cars!

Auto huren

Tips auto huren Noorwegen

  • Check altijd voordat je een huurauto meeneemt of deze geen schade heeft. Is er wel schade aan de auto? Laat de verhuurder hier dan een sticker plakken zodat bekend is dat de schade er al zat voordat jij er mee gaat rijden.
  • Controleer goed hoe hoog het eigen risico is voordat je wegrijdt. Dit voorkomt dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.
  • In de wintermaanden kan het zijn dat wegen afgesloten zijn. Houd hier rekening mee en zorg dat je altijd een wegenkaart of werkend navigatieapparaat bij je hebt.
  • Bekijk van te voren of er winterbanden bij de huurauto geleverd worden. Dit is zeker in de winter van Noorwegen, geen overbodige luxe!
  • Let goed op de verkeersregels als je gaat autorijden in Noorwegen. Verkeersboetes zijn erg hoog. Een boete voor door rood rijden kost ongeveer 5200 Noorse Kroon, dat is omgerekend zo’n €550,-.

TIP: Wil je graag met een camper een rondreis door Noorwegen maken? Bekijk de tips over een camper huren in Noorwegen!

 

photo by: Kyon

Enthousiast? Huur direct een huurauto voor in Noorwegen!

Bekijk de beste deals en aanbiedingen.