Skip navigation MENU

Kamperen in Noorwegen

Kamperen in Noorwegen, is dat een realistische combinatie? Kan je veilig kamperen in Noorwegen? Zijn er veel campings? Is kamperen in Noorwegen duur? Veel vragen over kamperen in Noorwegen. Niet zo gek, aangezien kamperen voor Nederlanders een populaire vakantievorm is. Daarnaast is een vakantie naar Noorwegen enorm populair, onder andere vanwege de indrukwekkende en ongerepte natuur. Op deze pagina geven we je antwoord op zoveel mogelijk vragen rond kamperen in Noorwegen. Sneak peek: Kamperen in Noorwegen is ontzettend leuk en zeker een aanrader!

Kamperen in Noorwegen? Bekijk kampeervakanties van ACSI!

Kampeervakantie naar Noorwegen

De prachtige natuur en vriendelijke mensen maken Noorwegen tot een uitstekend kampeerland. Je kunt hier heerlijk kamperen. Kamperen in Noorwegen kan op verschillende manieren. Er zijn verschillende vormen van kamperen die hier populair zijn. Denk aan:

Noord en Zuid Noorwegen

Kamperen in kan in heel Noorwegen. Op bijna alle plekken zijn campings en kampeerplekken te vinden. Wat zijn populaire plekken? Waar vind je veel campings? De meeste campings vind je in het zuiden van Noorwegen. Populaire bestemmingen hier zijn onder andere de omgeving van Oslo, Kristiansand, de fjorden en uiteraard de Natuurparken zoals Jostedalsbreen en Jotunheimen. Maar ook in Noord Noorwegen vind je verschillende plekken waar je heerlijk kunt kamperen. Denk bijvoorbeeld aan Alta, de Lofoten en ook Noordkaap. Kortom; tal van mooie plekke om te kamperen in Noorwegen!

Campings in Noorwegen

Hoe vind je een goede, fijne camping in Noorwegen? Er zijn verschillende websites waar je meerdere campings kunt vergelijken. Daarnaast heeft bijna iedere camping in Noorwegen een website, dus die kan je eenvoudig vinden. De campings in Noorwegen zijn over het algemeen erg goed. Schoon, netjes en goede voorzieningen. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar dat houd je altijd. Er zijn in Noorwegen verschillende campings waar je heerlijk ontspannen kunt kamperen. Denk aan glampings, natuurcampings en gezinscampings. Op zoek naar een mooie camping in Noorwegen waar je kunt genieten van een onvergetelijke camping? Bekijk zeker het aanbod op onderstaande websites:

Op zoek naar een camping in Noorwegen? Bekijk de ANWB campings!

 

Kosten

Wat kost een gemiddelde camping in Noorwegen? Is kamperen in Noorwegen duur? De kosten voor kamperen in Noorwegen verschilt enorm per camping. Er zijn verschillende factoren die de prijs van een kampeervakantie bepalen. Denk hierbij aan: tijd van het jaar, soort camping dat je kampeert, aantal personen, kampeer je met een eigen tent of ga je naar een stacaravan, of ga je juist wildkamperen? Allemaal factoren die bepalen of kamperen in Noorwegen duur is. Gemiddeld valt te stellen dat je voor een standaard kampeerplek voor een standaard tent ongeveer €20 betaalt.

Benodigdheden

Wat heb je nodig om te kamperen? Dat ligt er uiteraard aan op wat voor manier je wilt kamperen. Neem je je eigen tent mee, of ga je naar een ingerichte tent? Ga je kamperen met een caravan of juist op weg naar een stacaravan? Ga je een rondreis maken met een camper of blijf je op één vaste plek? Dit heeft allemaal invloed op de benodigdheden voor kamperen in Noorwegen. In principe heb je niets anders nodig als je wilt kamperen in Noorwegen of in Frankrijk of Italië. Neem je de spullen mee die je altijd mee wilt nemen, dan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wildkamperen

Wildkamperen zit erg ingebakken in de Noorse cultuur. In Noorwegen kan je goed en veilig wildkamperen. Het is zelfs in de Noorse wet opgenomen dat je mag wildkamperen (Allemannsretten). Je mag dus overal in de natuur je tent opzetten en genieten van het prachtige uitzicht. Er zitten wel enkele regels aan verbonden waar je rekening mee moet houden.

  • Respecteer de natuur waar je wildkampeert. Gooi je afval in de daarvoor bestemde afvalbakken of neem het weer mee als je je reis vervolgt. Zorg ervoor dat je je kampeerplek netjes achterlaat.
  • Je mag maximaal 2 nachten op een plek verblijven zonder toestemming van de eigenaar.
  • Houd minimaal 150 meter afstand van huizen en gebouwen.
  • Je mag niet wildkamperen op landbouwgrond, hooivelden, nieuw gepland bos of gebied met jonge planten.

Kamperen in Noorwegen? Bekijk kampeervakanties van ACSI!

Wanneer kamperen in Noorwegen?

Wanneer is de beste tijd om te kamperen in Noorwegen? Wanneer is de temperatuur het aangenaamst? De zon begint vanaf mei door te breken in Noorwegen. Dan zie je de Noorse locals erop uit trekken om te genieten van de warmte van de zon. In de zomer is het het warmst in Noorwegen, in de maanden juni en juli kan het gemiddeld zo’n 20 ℃ worden. Met uitschieters naar 25 tot wel 30 ℃. Let wel op; in de maanden juni en juli heb je ook de meeste kans op muggen. Zeker als je dit vergelijkt met de maanden augustus en september, dan zijn er een stuk minder muggen.

Enthousiast? Wil je kamperen in Noorwegen?

Bekijk de beste campings!