Skip navigation MENU

Vakantie Drammen in Noorwegen

Drammen is een plaats zo’n 50 kilometer ten westen van de hoofdstad van Noorwegen Oslo. Het is een populaire bestemming voor een vakantie of bezoek tijdens een rondreis. Drammen heeft een oud centrum en verschillende bezienswaardigheden. Mede door het stadsstrand, is het voor velen een heerlijk toevluchtsoord. De stad kent tal van winkels, restaurants en terrassen en is een erg moderne stad. Op deze pagina geven we je tips en advies over een vakantie naar Drammen in Noorwegen.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Vakantie Drammen

Een vakantie naar Drammen kan je op verschillende manieren vormgeven. Veel toeristen kamperen in de omgeving van Drammen en zijn daarom op zoek naar een camping. Er zijn verschillende campings in de omgeving te vinden. Naast een kampervakantie kan je een Drammen ook bezoeken tijdens een rondreis door Noorwegen. We zetten een aantal populaire reizen naar Drammen voor je op een rij:

Spiralen tunnel

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in de omgeving van Drammen is ongetwijfeld de Spiralen tunnel. De Spiraaltunnel vind je in een berg, vlakbij Drammen. Het is een tunnel die uit 6 haarspeldbochten bestaat. Je rijdt in een spiraalvorm van 50 kilometer naar 213 meter hoogte. Een bijzondere ervaring! Boven aangekomen kan je het openluchtmuseum Spiraltoppen bezoeken en heb je een prachtig uitzicht. Wil je graag wandelen? In 30 minuten wandelen ben je weer in de stad.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Tijdens een vakantie naar Drammen zijn er naast de Spiraaltunnel nog een aantal bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Tevens zijn er leuke activiteiten in de omgeving te ondernemen. We zetten een aantal populaire bezienswaardigheden en activiteiten op een rij.

Direct je vakantie naar Drammen boeken? Bekijk populaire reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Kjøsterudjuvet

De Kjøsterudjuvet is een uitdagende en spectaculaire wandeling door een kloof. De kloof is zo’n 10.000 jaar oud en de scheur in de berg waar je doorheen kunt lopen is zo’n 1300 meter lang. De wandeling kent een stijging van zo;n 250 meter. Een unieke wandeling door een prachtig natuurgebied!

Ypsilonbrug

De kenmerkende Ypsilonbrug kan je eigenlijk niet ontgaan als je op vakantie in Drammen bent. De Ypsilonbrug is voor voetgangers en fietsers een oversteekpunt om de rivier over te steken.

Fietsen & Mountainbiken

De regio leent zicht uitstekend om een mooie fietstocht of mountainbiketocht te maken. Er zijn goed onderhouden fietspaden, maar ook voldoende offroad paden te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een mooie fietstocht met je stadsfiets of racefiets langs het Oslofjord. Of kies voor het ruigere werk en pak de mountainbike op één van de MTB trials of door het bos.

Blaafarveværket

Blaafarveværket is een historisch museum met ontzettend leuke attracties. Maak bijvoorbeeld een mijnentocht in de Cobalt Works en Mines, neem het parcourspad Haugfoss-Watervalpad of bekijk één van de kunsttentoonstellingen.

TIP: Ben je met kinderen op vakantie in Drammen? Dan is Blaafarveværket zeker een aanrader!

Vakantie naar Drammen boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Camping, Vakantiehuis en Hotel

Wil je je verblijf of vakantie in Drammen zelf plannen? Wil je graag zelf bepalen waar je wilt overnachten? Ben je op zoek naar een camping, vakantiehuis of hotel in de omgeving van Drammen? Dat kan, er zijn verschillende mogelijkheden in de omgeving van Drammen. Er is eigenlijk voor ieder wat wils. Van luxe hotels tot goedkopere hotels en van campings tot vakantiehuisjes. Wil je graag online alvast op zoek naar een vakantiehuis of hotel? Vergelijk de verschillende prijzen en beschikbaarheid op de vergelijkingswebsites. We zetten een aantal populaire vergelijkingssites voor je op een rij:

Enthousiast? Wil je direct een vakantie naar Noorwegen boeken?

Bekijk populaire aanbiedingen!