Skip navigation MENU

Hjørundfjord - Het mooiste fjord van Noorwegen

Ongetwijfeld één van de mooiste fjorden van Noorwegen is Hjørundfjord. Dit fjord is nog niet heel bekend en wordt in de meeste georganiseerde rondreizen overgeslagen, maar daardoor juist extra leuk om te bezoeken en totaal niet toeristisch. Hjørundfjord is 35 kilometer lang en een zijtak van het grotere Storfjord. Naar mate je verder in het fjord komt, wordt het steeds smaller en smaller. Hjørundfjord is omgeven door steile bergen en je vindt er enkele kleine dorpjes. Niet veel en zeker niet groot. Ben je op zoek naar een prachtige bestemming in Noorwegen, weg van het massatoerisme? Bezoek dan zeker het Hjørundfjord!

Bergen

Hjørundfjord is omringd door hoge bergen. Het geeft werkelijk een prachtig gezicht. Vanuit het fjord heb je een mooi zicht op het mooie Sunnmøre Alpen, een van de bekendste Noorse berggebieden. 

Vakantie

Hjørundfjord is ontzettend mooi om te bezoeken tijdens een vakantie naar Noorwegen. Het is voornamelijk leuk om dit fjord toe te voegen aan een rondreis door Noorwegen. Zo kan je meerdere mooie fjorden en andere hoogtepunten van Noorwegen bezoeken.

Vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Cruise

Aangezien het lastig kan zijn om Hjørundfjord te bereiken, biedt een cruisevakantie uitkomst. Er zijn niet veel cruises die Hjørundfjord bezoeken, maar de bekende Hurtigruten wel. Hurtigruten vaart van september tot eind oktober langs Hjørundfjord, op deze manier kan je dit indrukwekkende fjord dus bezoeken en bewonderen. 

Schommel in Trandal

Ben je op zoek naar de mooiste foto voor op Instagram of een ander social media? Bezoek dan zeker de schommel (swing) waarmee je over het fjord zwaait. Een enorm mooi plaatje en heel spectaculair om mee te maken. Je vindt deze schommel bij café Christian Gaard Bygdetun in het kleine plaatsje Trandal.

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Noorwegen!

Boek direct jouw ideale reis.