Skip navigation MENU

Camperreis Noorwegen

Een camperreis is de laatste jaren steeds populairder. Zo ook een camperreis door Noorwegen. Logisch; heerlijk onbezorgd met de camper door Noorwegen. Vooraf een mooie route uitstippelen met alle hoogtepunten van Noorwegen die je wilt bezoeken. Of juist iedere dag beslissen waar je heen wilt rijden of dat je juist een dagje extra wilt blijven staan op deze prachtige plek. Met de camper kan je eenvoudig genieten van de prachtige Noorse natuur, de fjorden, de bergen en de gezellige Noorse steden. In Noorwegen mag je vrij kamperen, waardoor reizen met een camper echt ideaal is. Op deze pagina vind je tips en advies over een camperreis door Noorwegen.

Camperreis Noorwegen boeken? Bekijk de populaire aanbiedingen van Voigt Travel!

Camper rondreis Noorwegen

Noorwegen leent zich uitstekend voor een indrukwekkende rondreis. Er zijn ontzettend veel mooie plekken die zeker het bezoeken waard zijn. Uiteraard zijn de Noorse fjorden hier een goed voorbeeld van. Maar wat te denken van het prachtige Jotunheimen, de bruisende hoofdstad Oslo en het gezellige Lofoten. Zomaar wat voorbeelden van excursies die zeker weten de moeite waard zijn om toe te voegen aan een rondreis met de camper door Noorwegen. Er zijn verschillende reisaanbieders waar je eenvoudig een camper kunt huren en zelf je eigen rondreis kunt maken. Dit is de meest ideale reisvorm aangezien je dan je eigen route kunt uitstippelen en zelf kunt bepalen wat je allemaal wilt bezoeken. We hebben een aantal mooie verhuursites geselecteerd waar je snel en eenvoudig een camper kunt huren voor in Noorwegen.

met de camper door noorwegen

Camperreis Noorwegen met Travelhome

Travelhome is onderdeel van de ANWB en biedt zowel camperreizen aan als camperverhuur. Je selecteert op de website eenvoudig het aantal reizigers en zij maken de beste deal voor je. Houd er rekening mee dat als je meerdere bestuurders wilt hebben, dit de prijs iets verhoogd. Ontdek het aanbod van Travelhome!

camperreis door noorwegen

Camper huren bij BBI Travel

BBI Travel is een gerenommeerde reisaanbieder die verschillende soorten vakanties naar Noorwegen aanbiedt. Naast georganiseerde reizen, hebben zij ook verhuur in het assortiment. Zij bieden ook camperverhuur aan. Je kiest zelf vanuit welke Noorse plaats je de camper wilt huren. Bekijk de actueel aanbiedingen van camperverhuur bij BBI Travel.

Routes met de camper

Veel reizigers die met de camper door Noorwegen reizen, starten hun rondreis in Zuid Noorwegen. Vanuit het zuiden kan je letterlijk alle kanten op. Dus wil je graag een rondreis langs de fjorden van Noorwegen maken? Of wil je juist helemaal naar het Noorden naar Spitsbergen, Noordkaap en het Noorderlicht? Ook dan is het het verstandigst om eerst in het zuiden te beginnen.

Kosten

Wat kost een camperreis naar Noorwegen? Dat verschilt enorm. Variabelen die invloed hebben op de prijs zijn:

 • Hoe lang wil je op vakantie?
 • Met hoeveel personen ga je op reis?
 • Welke periode ga je met de camper op pad?

Een camperreis naar Noorwegen kan je al boeken vanaf ongeveer €525 voor 3 weken. Dan kan je de ultieme vrijheid ervaren en het unieke landschap van Noorwegen. Maar zoals gezegd, mocht je in een andere periode reizen, kunnen de kosten flink oplopen.

Bekijk actuele aanbiedingen voor camperreizen bij Voigt Travel!

Tips met de camper door Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land, ook om met de camper te verkennen. Lees onderstaande tips zodat je goed voorbereid op pad kunt.

 • Vrij kamperen is toegestaan in Noorwegen. Je mag overal je tent opzetten of je camper neerzetten. Houd er wel rekening mee dat je niet te dicht bij woonhuizen gaat staan. Officieel mag er binnen 100 meter geen woning staan.
 • Naast vrij kamperen zijn er ook een heel aantal camperplaatsen. Plaatsen die speciaal aangelegd zijn om met de camper te overnachten. Hier heb je verschillende voorzieningen zodat je weer fris en opgeladen op pad kunt. Daarnaast kan je uiteraard ook altijd terecht op de verschillende campings van Noorwegen.
 • In Noorwegen zijn verschillende tolwegen. Voor voertuigen die zwaarder zijn dan 3500 kilogram geldt een hoger tarief. Dit kan je omzeilen door je tijdig aan te melden bij Autopass, dit bijvoorbeeld bij de grens.
 • In de winterperiode zijn winterbanden verplicht in Noorwegen. Houd daar rekening mee als je een camper gaat huren. Check dit altijd of deze aanwezig zijn.
 • Maak een rondreis door Scandinavië met de camper. Combineer een rondreis door Noorwegen met bijvoorbeeld Zweden en Finland.

Camper huren

Een camperreis door Noorwegen kan je grofweg op 2 manieren vormgeven. Enerzijds kan je een georganiseerde camperreis Noorwegen boeken bij één van de gerenommeerde reisorganisaties. Anderzijds kan je ook zelf op pad en je eigen camper rondreis organiseren. Door zelf een camper te huren in Noorwegen of Nederland, heb je zelf de controle en kan je zelf bepalen welke steden en gebieden je wilt bezoeken. Tevens bepaal je zelf hoelang je op reis wilt zijn en welke rondreis je wilt maken.

Tip: lees ons artikel over een camper huren in Noorwegen.  

Camperreis Noorwegen boeken? Bekijk de populaire aanbiedingen van Voigt Travel!

Wildkamperen

Het is in Noorwegen toegestaan om wild te kamperen, ook met de camper. Je kunt dus in principe overal staan met de camper. Uiteraard zitten er enkele regels aan wildkamperen verbonden:

 • Je mag maximaal 2 dagen op dezelfde plaats overnachten
 • Houd minimaal 150 afstand van huizen en andere gebouwen
 • Respecteer de natuur. Laat de plek waar je hebt overnacht schoon achter.

Beste tijd

Wat is de beste tijd om naar Noorwegen te gaan? Dat ligt er erg aan wat het doel van je reis is. Wil je op skivakantie? Kies dan zeker de wintermaanden. Wil je graag heerlijk wandelen in de natuur en de gezellige steden bezoeken? Kies dan de lente- of zomermaanden.

photo by: Les Haines, Timove

Enthousiast? Boek direct jouw camperreis!