Skip navigation MENU

Camperreis Noorwegen

Een camperreis is de laatste jaren steeds populairder. Zo ook een camperreis door Noorwegen. Logisch; heerlijk onbezorgd met de camper door Noorwegen. Vooraf een mooie route uitstippelen met alle hoogtepunten van Noorwegen die je wilt bezoeken. Of juist iedere dag beslissen waar je heen wilt rijden of dat je juist een dagje extra wilt blijven staan op deze prachtige plek. Met de camper kan je eenvoudig genieten van de prachtige Noorse natuur, de fjorden, de bergen en de gezellige Noorse steden. In Noorwegen mag je vrij kamperen, waardoor reizen met een camper echt ideaal is. Op deze pagina vind je tips en advies over een camperreis door Noorwegen.

Vraag vrijblijvend reisadvies bij VakantieXperts!

Gratis reisadvies

Camper rondreis Noorwegen

Noorwegen leent zich uitstekend voor een indrukwekkende rondreis. Er zijn ontzettend veel mooie plekken die zeker het bezoeken waard zijn. Uiteraard zijn de Noorse fjorden hier een goed voorbeeld van. Maar wat te denken van het prachtige Jotunheimen, de bruisende hoofdstad Oslo en het gezellige Lofoten. Zomaar wat voorbeelden van excursies die zeker weten de moeite waard zijn om toe te voegen aan een rondreis met de camper door Noorwegen. Er zijn verschillende reisaanbieders waar je eenvoudig een camper kunt huren en zelf je eigen rondreis kunt maken. Dit is de meest ideale reisvorm aangezien je dan je eigen route kunt uitstippelen en zelf kunt bepalen wat je allemaal wilt bezoeken. We hebben een aantal mooie verhuursites geselecteerd waar je snel en eenvoudig een camper kunt huren voor in Noorwegen.

Camper rondreis Noorwegen

Rondreis met camper maken bij VakantieXperts

VakantieXperts is een grote aanbieder van vakanties overal ter wereld, zo ook in Noorwegen. Zij hebben onder andere een mooie camperreis naar de Noorse fjorden in de aanbieding. Je rijdt langs alle mooie fjorden en ziet alles wat Noorwegen zo mooi maakt. Bekijk deze unieke aanbieding en ontdek of dit jouw droomreis naar Noorwegen is. Is de reis niet helemaal naar wens? Vraag gratis reisadvies aan bij VX. Zij helpen je graag en erg snel!

Camperreis bekijken & Gratis reisadvies
met de camper door noorwegen

Camperreis door Noorwegen met Travelhome

Travelhome is onderdeel van de ANWB en biedt zowel camperreizen aan als camperverhuur. Je selecteert op de website eenvoudig het aantal reizigers en zij maken de beste deal voor je. Houd er rekening mee dat als je meerdere bestuurders wilt hebben, dit de prijs iets verhoogd. Ontdek het aanbod van Travelhome!

Camper huren

Routes met de camper

Veel reizigers die met de camper door Noorwegen reizen, starten hun rondreis in Zuid Noorwegen. Vanuit het zuiden kan je letterlijk alle kanten op. Dus wil je graag een rondreis langs de fjorden van Noorwegen maken? Of wil je juist helemaal naar het Noorden naar Spitsbergen, Noordkaap en het Noorderlicht? Ook dan is het het verstandigst om eerst in het zuiden te beginnen.

Vraag vrijblijvend reisadvies bij VakantieXperts!

Gratis reisadvies

Tips met de camper door Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land, ook om met de camper te verkennen. Lees onderstaande tips zodat je goed voorbereid op pad kunt.

  • Vrij kamperen is toegestaan in Noorwegen. Je mag overal je tent opzetten of je camper neerzetten. Houd er wel rekening mee dat je niet te dicht bij woonhuizen gaat staan. Officieel mag er binnen 100 meter geen woning staan.
  • Naast vrij kamperen zijn er ook een heel aantal camperplaatsen. Plaatsen die speciaal aangelegd zijn om met de camper te overnachten. Hier heb je verschillende voorzieningen zodat je weer fris en opgeladen op pad kunt. Daarnaast kan je uiteraard ook altijd terecht op de verschillende campings van Noorwegen.
  • In Noorwegen zijn verschillende tolwegen. Voor voertuigen die zwaarder zijn dan 3500 kilogram geldt een hoger tarief. Dit kan je omzeilen door je tijdig aan te melden bij Autopass, dit bijvoorbeeld bij de grens.
  • In de winterperiode zijn winterbanden verplicht in Noorwegen. Houd daar rekening mee als je een camper gaat huren. Check dit altijd of deze aanwezig zijn.

 

photo by: Les Haines, Timove

Enthousiast? Boek direct jouw camperreis!