Skip navigation MENU

Cruise naar Noorwegen

Cruises naar Noorwegen zijn steeds populairder. Steeds meer toeristen overwegen een cruise naar Noorwegen waarbij ze onbezorgd kunnen genieten van al het moois dat Noorwegen te bieden heeft. Tijdens een cruise geniet je van alle luxe aan boord van een cruiseschip. Hierbij kan je denken aan verschillende heerlijke restaurants aan boord en entertainment in de vorm van een casino of theater. Kortom; heerlijk genieten terwijl het schip vaart naar een nieuwe indrukwekkende bestemming in Noorwegen. Ga aan wal in de mooie steden Oslo, Bergen en Trondheim en geniet op het water van de prachtige Noorse fjorden.

Cruise naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen van ANWB!

Cruise naar Noorwegen – Combinaties

Wil je een cruise naar Noorwegen boeken? Er worden cruises in verschillende vormen aangeboden. Je kunt uiteraard een cruise naar Noorwegen boeken waarbij je ultiem kunt genieten van de prachtige Noorse natuur, het Noorderlicht, Noorse fjorden en Noorwegen in zijn algemeen. Maar je kunt ook een uitgebreidere cruise vakantie boeken. Een cruise waarbij je meer dan alleen Noorwegen ontdekt, een combinatie met andere bijzondere vakantielanden. Veel voorkomende cruise vakantie naar Noorwegen zijn:

Cruise IJsland Noorwegen en Groenland

Verschillende reisaanbieders bieden grote cruise vakanties aan waarbij je niet alleen Noorwegen en de Noorse fjorden bezoekt, maar waarbij je ook naar IJsland en Groenland vaart. Cruises waarbij je kan genieten van zowel de geisers en gletsjers op IJsland, maar ook van het Noorse binnenland. Spannende expeditiecruises waarbij je zowel het indrukwekkende Groenland kunt ontdekken als de eilandengroep Spitsbergen. We selecteren een aantal cruises die Noorwegen combineren met IJsland of Groenland.

Geselecteerde cruises

Bekijk hieronder de geselecteerde cruises naar Noorwegen (veelal vanuit Rotterdam in Nederland). De cruise vakanties zijn van verschillende reisaanbieders en naar een rijk assortiment aan bestemmingen. Tevens zit er in dit aanbod zowel cruises naar alleen Noorwegen als combinatie met bijvoorbeeld IJsland en Groenland.

cruise vakantie sognefjord fjorden noorwegen

Cruises in Noorwegen – ANWB

Wil je graag een cruisevakantie in Noorwegen ervaren? Dat kan! Ontdek de mooie cruises naar Noorwegen van de ANWB.

Cruise Noorwegen en Spitsbergen

Cruises naar Noorwegen – Stip

Stip Reizen biedt allerlei verschillende cruises naar Noorwegen aan. Van een cruise langs de Noorse steden tot een cruise naar Noordkaap. Bekijk de verschillende cruise vakanties en ontdek welke het beste bij je past!

Cruise naar Noorwegen boeken? Ontdek aanbiedingen van de ANWB!

Populaire bestemmingen

Tijdens een cruise naar Noorwegen zijn er een aantal bestemmingen erg populair. We sommen de populairste bestemmingen en tussenstops kort op. Klik op de onderliggende pagina’s om meer over de desbetreffende bestemmingen te lezen.

Tips cruise aanbieder kiezen

Er zijn ontzettend vaak cruise aanbieders die cruise vakanties naar Noorwegen aanbieden. Bedenk voordat je een cruise gaat boeken goed na met welke reisaanbieder je in zee wilt. We hebben een aantal vragen voor je samengesteld hoe jij de voor jou geschikte reisorganisatie kunt vinden:

 • Wil je vertrekken vanuit Amsterdam, Rotterdam of heb je geen voorkeur?
 • Wil je je cruise naar Noorwegen online kunnen boeken, of wil je naar een fysieke locatie van het reisbureau?
 • Ben je op zoek naar een all inclusive cruise? Of wil je juist liever dineren in de steden die je gaat bezoeken?

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Rederijen

Er verschillende rederijen die een cruise naar Noorwegen aanbieden. Een rederij is de eigenaar van de cruiseschepen. Al deze rederijen hebben hun eigen schepen die allen verschillen in luxe en voorzieningen. De volgende rederijen bieden hun cruiseschepen aan die onder andere naar Noorwegen varen.

 • Holland America Line
 • Costa Cruises
 • Cruise en Maritime Voyages
 • MSC Cruises
 • Norwegian Cruise Line
 • Transocean
 • Royal Caribbean
 • Hurtigruten
 • Cunard

 

photo by: Corsi, eGuide, Corsi, denisbin, Marotta

Enthousiast? Boek direct een cruise naar Noorwegen!