Skip navigation MENU

Vakantie Noorse fjorden

Noorwegen staat wereldwijd bekend vanwege de prachtige fjorden. Wat is er nou leuker dan tijdens een vakantie of rondreis deze bijzondere natuurverschijnselen te bezoeken? Jaarlijks trekken vele toeristen erop uit om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen in de Noorse natuur. En dan met name bij de Noorse fjorden. Een vakantie naar de Noorse fjorden is ontzettend populair. Op deze pagina vind je tips en adviezen over een rondreis langs de fjorden. Tevens kan je direct jouw ideale reis boeken!

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Hoogtepunten Noorse fjorden

De fjorden in Noorwegen. Overal waar je kijkt heb je adembenemende uitzichten. De kletterende watervallen, de hoge bergen met steile rotsen. Werkelijk overal waar je kijkt zie je prachtige natuur. Welke hoogtepunten moet je zeker op je lijstje zetten als je een vakantie naar de Noorse fjorden wilt boeken?

Vakantie Noorse fjorden

Een vakantie naar de fjorden in Noorwegen kan je op verschillende manieren invullen. Je kunt de reis uiteraard helemaal zelf organiseren. Met eigen vervoer naar Noorwegen rijden en daar in een hotel, vakantiehuisje of op een camping overnachten. Maar er zijn ook ontzettend veel mogelijkheden bij professionele reisorganisaties en reisaanbieders. Populaire reizen naar de fjorden zijn onder andere:

Cruise vakantie fjorden in Noorwegen

Veel toeristen bezoeken de fjorden in Noorwegen door middel van een cruise vakantie. Tijdens een cruisereis vaar je door de indrukwekkende fjorden en stap je bij gezellige havensteden en mooie dorpjes uit. Je combineert zo leuke uitstapjes met prachtige vaartochten over de Noorse wateren en langs de Noorse fjorden.

Rondreis en Autorondreis langs Noorse fjorden

Een autorondreis langs de Noorse fjorden betekent een rondreis over het land waarbij je de mooiste fjorden van Noorwegen bezoekt. Je bepaalt zelf bij welke fjorden je uit wilt stappen en ontspannen wilt genieten van de indrukwekkende natuurlandschappen.

We hebben de mooiste reizen voor je geselecteerd. Bekijk onderstaande reizen van verschillende reisaanbieders en ontdek of jouw droomvakantie ertussen zit!

Vakantie fjorden in Noorwegen

Vliegvakanties Noorwegen van De Jong Intra

De Jong Intra biedt al jaar en dag vakanties binnen Europa aan. Bekijk deze bijzondere vliegvakanties naar Noorwegen. Binnen 2 uur ben je midden tussen de fjorden en geniet je van de prachtige uitzichten! Naast vliegvakanties biedt De Jong Intra ook autovakanties, stedentrips en fly drive vakanties naar Noorwegen.

Rondreis naar de fjorden in Noorwegen

TUI – Fjorden in Noorwegen

TUI is één van de grootste reisaanbieders van Nederland. Zij bieden reizen aan naar alle populaire vakantielanden, zo ook naar Noorwegen in Scandinavië. In het rijke reisaanbod van TUI zitten een heel aantal vakanties en rondreizen naar de fjorden in Noorwegen. Van rondreizen tot fly drive vakanties en van cruises tot autovakanties. Bekijk het ruime aanbod en ontdek of jouw droomreis ertussen zit!

Fjorden Noorwegen Rondreis

Cruise Noorse fjorden – Stip reizen

Stip reizen biedt ontzettend mooie vakanties aan. In hun uitgebreide aanbod zit onder andere deze bijzondere cruise vakanties. Tijdens deze cruise ontdek je de Noorse fjorden, Noordkaap, Tromsø, Trondheim, Bergen en nog veel meer moois van Noorwegen!

fly drive vakantie hardangerfjord in noorwegen

Busreizen en Rondreizen naar de fjorden in Noorwegen – OAD

OAD biedt verschillende bijzondere busreizen en rondreizen naar de Noorse fjorden. Van vliegrondreizen tot busreizen, OAD heeft tal van mooie reizen. Bekijk ook zeker het last minute aanbod! Ontdek of er een droomreis voor je tussen staat.

Camper, trein, auto of huurauto

Een vakantie naar de Noorse fjorden kan je met verschillende vervoersmiddelen beleven. Je kunt er voor kiezen om met eigen auto of huurauto een rondreis te maken, maar je kunt ook een camper huren en met de camper de fjorden ontdekken. En er zijn ook verschillende treinreizen waarbij je de fjorden in Noorwegen kunt ontdekken. De verschillende vervoersmiddelen hebben allen hun eigen voordelen. Zo ben je met de camper ontzettend flexibel. Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt en je hoeft geen overnachtingen te regelen. Je bed heb je ten slotte altijd bij je. Het voordeel aan je eigen auto is dat je deze auto goed kent en er dus fijn in kan rijden. Een voordeel aan reizen met een huurauto is dat je sneller in Noorwegen bent. Je koopt een vliegticket en in enkele uren vliegen ben jij al op het vliegveld van Noorwegen.

Vakantie naar de Noorse fjorden boeken? Ontdek de aanbiedingen van de ANWB!

Vakantie met ANWB

De ANWB heeft verschillende betrouwbare reisaanbieders die vakanties namens de ANWB aanbieden. Wil je graag op vakantie naar de Noorse fjorden met de ANWB? Bekijk dan het aanbod van:

Weer & Klimaat

De fjorden in Noorwegen liggen aan de westkant van het land. Dit gedeelte van Noorwegen kent een gematigd zeeklimaat. Dat betekent dat het weer en klimaat hier erg lijken op het weer en klimaat in het westen van Nederland. Er zijn zachte winters en koele zomers. In de wintermaanden december, januari en februari kan het flink sneeuwen en in de zomermaanden juni, juli en augustus heb je kans op temperaturen rond de 20 graden Celsius.

 

photo by: Taussac, Taussac, Milo

Enthousiast? Boek direct een vakantie Noorse fjorden!

Bekijk de beste deals en aanbieders.