Skip navigation MENU

Kampeerhutten & Huttentochten in Noorwegen

Kampeerhutten zijn typische slaapaccommodaties in Noorwegen. Een kampeerhut is een klein huisje op een camping. Een net iets luxere vorm van kamperen dan in een tent. De meeste kampeerhutten hebben een kookstel, bank en koelkast. In sommige gevallen heb je zelfs een eigen douche en toilet. Noorwegen telt ruim 150 trekkershutten of campinghutten. Kortom, wil je ’s ochtends wakker worden in die inmens mooie Noorse natuur, maar heb je geen zin om steeds je tent op te moeten zetten? Overweeg dan zeker de kampeerhutten in Noorwegen!

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Wat zijn kampeerhutten?

Kampeerhutten in Noorwegen zijn kleine huisjes, vaak van hout, op een camping. Geen stacaravans, maar echte vakantiehuisjes. Vaak zijn het kleine huisjes, midden in de natuur. Waar je heerlijke kunt genieten van het campingleven, maar dan net even wat anders. Een kampeerhut is luxer dan gewoon kamperen. In de kampeerhutten vind je in de meeste gevallen vaste bedden, een bank, een kookplaat en een koelkast. Je neemt je eigen spullen mee zoals slaapzak, linnengoed en handdoeken.

Voordelen kampeerhutten

Waarom zou je tijdens een vakantie in Noorwegen gebruik maken van kampeerhutten? We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

  • Je hoeft tijdens een rondreis niet iedere dag je (natte) tent op te zetten en weer in te pakken. Door van te voren je route uit te stippelen en de juiste kampeerhutten te boeken, heb je nergens meer omkijken naar.
  • Je ervaart net wat meer luxe dan tijdens een kampeervakantie in een tent. Je slaapt in een bed in plaats van op een luchtbed. Op deze manier heb je een stuk meer comfort.
  • Overnachten in een kampeerhut is goedkoper dan in een hotel.
  • Je bent erg flexibel, een kampeerhut is ideaal voor iedereen die een rondreis door Noorwegen, Zweden of Finland wil maken. Het geeft niet als je iets later aankomt bij de plek van bestemming, je hoeft namelijk niet meer de tent op te zetten. Je trekkershut staat al voor je klaar!
  • De meeste kampeerhutten of trekkershutten hebben een verwarming. Dus mocht het onverwacht wat kouder worden, dan zet je gewoon de kachel aan.

Huttentocht door Noorwegen

Je kunt uiteraard je eigen kampeerhutten uitzoeken, maar je kunt ook mee met een georganiseerde huttentocht door Noorwegen. Er zijn verschillend reisaanbieders en reisorganisaties die huttentochten aanbieden. Hierbij maak je een rondreis door Noorwegen of een deel van Noorwegen en slaap je onderweg in een geboekte kampeerhut. Je hoeft zelf niets te regelen, de reisaanbieders boekt alle overnachtingen. We hebben de populairste huttentochten in Noorwegen voor je geselecteerd:

Huttentocht Noorwegen met BBI Travel

Huttentochten van BBI Travel

BBI Travel is een reisaanbieder gespecialiseerd in reizen naar Canada, IJsland, Ierland en Scandinavië. In hun ruime aanbod in vakanties naar Noorwegen zitten ook huttentochten. Deze comforthuttentochten laten je de mooiste plekken van Noorwegen zien. Je verblijft in een luxe hytter. De kampeerhutten zijn speciaal uitgezocht door BBI travel en staan soms op campings of huttencomplexen. Altijd op de mooiste plekken in de natuur! Bekijk de huttentochten van BBI Travel en ontdek welke vakantie het beste bij jouw wensen past.

 

photo by: Dueland, bvi4092

Enthousiast? Boek direct jouw vakantie naar Noorwegen!

Bekijk de reisaanbieders en beste deals.