Skip navigation MENU

Steden in Noorwegen

Noorwegen kent verschillende grote steden die allen het bezoeken zeker waard zijn. Van grote steden waar je uren kunt winkelen tot kleine steden die juist enorm gezellig zijn. We vertellen je graag meer over de steden in Noorwegen. Wil je meer weten over één specifieke stad, klik dan door naar de onderliggende pagina’s over die desbetreffende stad.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Top 10 grootste steden Noorwegen

Wat zijn de grootste steden van Noorwegen? Noorwegen kent een heel aantal grote steden. De grootste steden van Noorwegen zijn:

  1. Oslo
  2. Bergen
  3. Stavanger
  4. Trondheim
  5. Fredrikstad
  6. Drammen
  7. Porsgrunn
  8. Kristiansand
  9. Tromsø
  10. Tønsberg

Tip: Ben je op zoek naar een stedentrip naar Noorwegen? Bekijk de pagina over tips en aanbiedingen van stedentrips naar Noorwegen

Overige leuke steden & tips

Naast de grote steden kent Noorwegen ook een aantal kleinere steden die niet in de top 10 van grootste steden vallen, maar wel erg gezellig zijn om te bezoeken tijdens een rondreis of vakantie naar Noorwegen. Overige leuke steden voor tijdens een rondreis door Noorwegen zijn onder andere:

Ontdek meer over een stedentrip naar Noorwegen!

Informatie over stedentrips

Hoofdstad Oslo

Zoals voor velen waarschijnlijk wel bekend is de hoofdstad van Noorwegen Oslo. Oslo is een ontzettend leuke stad. Zowel voor een stedentrip of weekendje weg, als voor een onderdeel van je rondreis. De stad kent zowel veel historische gebouwen, als een prachtige natuur en een ontzettend gezellig centrum. Dus zowel voor cultuur, als voor winkelen en natuur ben je in Oslo aan het juiste adres. Ontdek meer over de hoofdstad Oslo op de aparte pagina over deze stad.

Enthousiast? Wil je op vakantie naar Noorwegen?

Bekijk de beste aanbiedingen en aanbieders!