Skip navigation MENU

Walvissen spotten Noorwegen

Heb je altijd al eens walvissen in het wild willen zien? Dan ben je tijdens een vakantie in Noorwegen op de juiste plek. Je kunt op verschillend plekken walvissen spotten in Noorwegen. Vooral in de zomermaanden heb je grote kans dat je deze giganten in de oceaan tegenkomt bij Noord Noorwegen. Waar in het noorden van Noorwegen moet je zijn voor een heuze walvissensafari? Waar heb je de meeste kans om walvissen in het wild te spotten in Noorwegen. Op deze pagina vind je alle informatie die je moet weten als je goed voorbereid naar Noorwegen wilt; op zoek naar walvissen!

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Walvissen in Noorwegen

Tijdens de zomermaanden komen er ontzettend veel walvissen rond de kust van Noorwegen voor. Naast walvissen zwemmen hier dan ook orka’s, dolfijnen en andere zeedieren. Vooral in Noord-Noorwegen komen veel walvissen voor. Populaire plekken om walvissen te spotten zijn:

Walvissafari

Tijdens een walvissafari vaar je met een boot de oceaan op, opzoek naar walvissen. Je gaat met een ervaren reisleider het water op. De reisleider vertelt je van alles over de walvissen. Over hun leefomgeving, hun voedsel en wat ze leuk vinden om te doen. Ga je in het echte walvissenseizoen op pad om walvissen te spotten in Noorwegen? Dan heb je grote kans dat je deze immense dieren tegenkomt. De excursiehouders geven een 100% zekerheid dat je oog in oog met een walvis komt. Zo’n walvissafari duurt ongeveer 6 tot 8 uur. Uiteraard zie je tijdens een walvisexcursie niet alleen maar walvissen. Je hebt ook kans op bultruggen, orka’s, dolfijnen en vinvissen.

Beste reistijd

Wil je graag walvissen spotten in Noorwegen? De beste reistijd voor een vakantie naar Noorwegen waarbij je walvissen wilt zien zijn de maanden mei t/m september. In deze zomermaanden is het weer het aangenaamst en je hebt de meeste kans om walvissen in het wild te zien.

Vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Reisaanbieders en excursies

Reisaanbieders hebben ook door dat walvissen spotten een populaire activiteit in Noorwegen is voor toeristen. In veel rondreizen of vakanties naar Noorwegen zit de optie voor een walvissafari of walvisexcursie verwerkt. We hebben een aantal reizen voor je geselecteerd waarbij je de optie hebt om walvissen te spotten in het wild. Bekijk het aanbod en ontdek of jouw droomreis naar Noorwegen ertussen zit!

Noorwegen walvissen

BBI Travel

BBI Travel is gespecialiseerd in reizen naar Scandinavië, IJsland, Canada en Ierland. In hun ruime reisaanbod zitten een heel aantal bijzondere reizen naar Noorwegen. Tevens heb je hierbij de mogelijkheid om excursies en activiteiten bij te boeken. Waaronder dus een walvisexcursie. Maak je eigen onvergetelijke droomreis naar Noorwegen!

 

photo by: Harald, Shah

Enthousiast? Boek direct jouw vakantie naar Noorwegen!

Bekijk de beste deals en aanbieders.