Skip navigation MENU

Skiën in Noorwegen

Wie op skivakantie wil, denkt al snel aan landen zoals Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Maar wat veel reizigers niet weten, is dat Noorwegen een groot aanbod aan prachtige skigebieden heeft. Noorwegen heeft een gunstig klimaat, is sneeuwzeker en ligt dichter bij huis dan de meeste skibestemmingen! Skiën in Noorwegen is unieke ervaring, doordat het pure, ongerepte landschap van Noorwegen je omgeeft. De meeste skigebieden liggen bij prachtige steden en groene natuurgebieden, waardoor er tijdens een skivakantie veel te ontdekken valt. Lees hier meer over skiën in Noorwegen!

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Lang skiseizoen

Een groot voordeel van skiën in Noorwegen is het lange skiseizoen. Het skiseizoen is over het algemeen veel langer dan dat van andere Europese landen, en biedt meer sneeuwzekerheid. Het landelijke skiseizoen begint al in november en eindigt op de meeste plaatsen pas in mei. In Noorwegen kun je dus meer dan een half jaar lang terecht voor een heerlijke skivakantie! Daarnaast zijn de skigebieden van Noorwegen gelegen tussen indrukwekkende bergen met afdalingen op allerlei niveaus. De sneeuw is hier van uitstekende kwaliteit en wordt vergezeld door een heerlijk wintersportzonnetje. De beste reistijd voor het skiën in Noorwegen is dus van november tot en met mei.

Skiën in Noorwegen

Wie gaat skiën in Noorwegen, heeft de keus uit tientallen mooie skigebieden. De meeste skigebieden liggen in de regio’s Oostland, Westland en Noordland in Zuid Noorwegen. In deze regio’s liggen prachtige steden, uitgestrekte natuurgebieden en mooie vakantiebestemmingen, waardoor je tijdens je vakantie veel van Noorwegen kunt ontdekken. In de regio’s Zuidland en Centraal (ook wel Trondelag genoemd) liggen ook skigebieden, maar deze zijn over het algemeen minder groot. De volgende skigebieden in Noorwegen zijn de moeite meer dan waard:

Skivakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Skivakantie Noorwegen boeken

Wil je direct een skivakantie naar Noorwegen boeken? Dat kan. Wij zetten een aantal populaire reisaanbieders voor je op een rij; inclusief hun aanbiedingen. Bekijk de verschillen en ontdek welke reis vol wintersport het beste bij jou en je reisgezelschap past!

wintersport noorwegen

Wintersport met De Jong Intra

De Jong Intra is een betrouwbare reisaanbieder die verschillende wintersportvakanties naar Noorwegen aanbiedt. Vakanties waarbij je onbezorgd kunt skiën, snowboarden en sleeën. Reizen naar de mooiste skigebieden van Noorwegen. Bekijk de verschillende skivakanties van De Jong Intra en ontdek welke reis het beste bij jouw en je reisgezelschap past.

skien tijdens skivakantie in noorwegen

Skivakanties met TUI

TUI is een van de grootste reisaanbieders van Nederland en heeft ontzettend veel mooie reizen naar Noorwegen in de aanbieding. Zo ook skivakanties waarbij je onbezorgd kunt genieten van de vele sneeuw en winteractiviteiten in Noorwegen. Ontdek het grote aanbod wintersportreizen van TUI!

wintervakantie noorwegen

BBI Travel – Wintersportvakantie naar Noorwegen

Wil je graag een heerlijke wintersportvakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk dan het reisaanbod van BBI Travel. Deze reisaanbieder is gespecialiseerd in vakanties naar onder andere Noorwegen en biedt prachtige reizen aan. Benieuwd naar de actuele aanbiedingen? Ontdek of jouw droomvakantie ertussen zit!

Skipas en faciliteiten

De meeste skigebieden in Noorwegen zijn voorzien van alle benodigde faciliteiten, zodat je ongestoord kunt genieten van een heerlijke wintersportvakantie. Bijna alle skilocaties hebben meerdere pistes op allerlei niveaus, zodat ervaren skiërs en beginners beiden een fantastische vakantie hebben. Noorwegen staat bekend om de goede skivoorzieningen, zoals de vele skiliften waardoor wachten nauwelijks voorkomt. Ook zijn er bij de skigebieden veel hotels, chalets en andere accommodaties, zodat je niet ver hoeft te rijden voor een dagje wintersport. De skipassen in Noorwegen zijn in vergelijking met andere landen niet duur, al kan dit per locatie verschillen. Kinderen betalen meestal niets, volwassenen betalen tussen de 1300 (135 euro) en 2000 (205 euro) Noorse kronen voor 6 dagen.

Is skiën in Noorwegen duur?

Een veelgevraagde vraag is of skiën in Noorwegen duur is. En is skiën in Noorwegen duurder dan in de Alpen van Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland? Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Een skipas in Noorwegen is zeker niet duurder dan in andere populaire skigebieden van Europa. Waar je rekening mee moet houden als je nadenkt over de kosten zijn de volgende punten:

  • Overtocht met de boot naar Noorwegen kost uiteraard iets meer dan als je enkel met de auto naar de Alpen rijdt. De boottocht is wel prachtig om te zien, je hebt indrukwekkende uitzichten.
  • Chalets en vakantiehuisjes zijn niet duurder dan in andere wintersportgebieden. Wel zijn ze een stuk sfeervoller en gezelliger. Je zit niet in een standaard appartementencomplex maar in een sfeervol chalet.
  • Alcohol is wel duurder in Noorwegen. De après-ski is dus niet goedkoop.

Skivakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Winterse activiteiten

Door de ruige natuur en uitstekende sneeuw is de keus uit winterse activiteiten eindeloos. Niet alleen skiën, maar ook snowboarden en langlaufen zijn populair op de pistes van Noorwegen. Langlaufen is een geliefde activiteit, er zijn dan ook honderden kilometer loipes voor het langlaufen aangelegd. Een groot deel hiervan is verlicht, zodat je ook ’s nachts het winterlandschap van Noorwegen kunt ervaren. Naast sporten kun je in Noorwegen ook meegaan met een huskytocht, ijsvissen, gletsjerwandelen, bobsleeën of met een gids het landschap ontdekken. Ook worden er ’s avonds vaak romantische fakkeltochten georganiseerd, waardoor het sneeuwwitte landschap van Noorwegen een warme gloed krijgt.

Klimaat in Noorwegen

Ondanks de hoge, noordelijke ligging van Noorwegen heeft het land een relatief mild klimaat. De zeestromen die Noorwegen beïnvloeden zijn warm, waardoor bijvoorbeeld het zeewater niet snel zal bevriezen. Meer landinwaarts verliest de zee haar invloed, waardoor het binnenland met name ’s winters veel kouder kan zijn. Door de grote, langgerekte omvang heeft Noorwegen meerdere klimaattypen. Langs de kust heerst het zeeklimaat, terwijl het binnenland in het zuiden een gematigd landklimaat kent. Wie meer naar het noorden in Noorwegen reist, komt het koele landklimaat, hooggebergteklimaat (op hoger gelegen plaatsen) en het toendraklimaat tegen. Het grootste gedeelte van het land valt onder het algemene ‘subarctische’ klimaat, waarvan zeer koude winters en een kortere zomers het gevolg zijn. In de winter valt de meeste neerslag in de vorm van sneeuw, ijzel en hagel. De zomers hebben lange dagen, waarbij in sommige gebieden door de middernachtzon de zon zelfs helemaal niet ondergaat! Kortom, de ideale ingrediënten voor het skiën in Noorwegen.

Skigebieden Noorwegen op de kaart

Waar liggen al die populaire skigebieden in Noorwegen precies? We zetten ze overzichtelijk voor je op de kaart.

 

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Noorwegen!

Boek direct jouw ideale reis.