Skip navigation MENU

Dolfijnen in Noorwegen

Het spotten van dolfijnen is een magische ervaring. Hun sierlijke manier van zwemmen en eeuwige lach maken dolfijnen tot geliefde zeedieren. Tijdens een vakantie in Noorwegen is de kans groot dat je deze bijzondere wezens tegenkomt. Walvissen, potvissen, orka’s, dolfijnen en andere mooie waterdieren komen hier in grote aantallen voor. Waar heb je de grootste kans om dolfijnen in Noorwegen te spotten? Welke maanden zijn het meest geschikt? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor het ontdekken van dolfijnen in Noorwegen!

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Dolfijnen in Noorwegen

Wie op zoek gaat naar dolfijnen, kan het beste op vakantie gaan naar het noorden van Noorwegen. Hier komen de meeste dolfijnen, walvissen en orka’s voor. Tijdens een vakantie in Noorwegen zijn er allerlei soorten dolfijnen te vinden. Witflankdolfijnen, bruinvissen, witsnuitdolfijnen en grienden: er zijn hier vele soorten. Op veel plaatsen langs de noordelijke kust zijn dolfijnen te zien, dit komt door de zeestromen en de aanwezigheid van voedsel. Populaire plaatsen om dolfijnen in Noorwegen te spotten zijn:

Deze voedselrijke gebieden trekken veel dolfijnen en andere zeezoogdieren aan, waardoor de kans er groot is dat je ze ziet!

Dolfijnenexcursie

Het spotten van dolfijnen kan op verschillende manieren. Zelf een boot huren en langs de Noorse kust varen is mogelijk, al moet je dan wel veel geduld hebben. Een snellere methode is meegaan met een dolfijnenexcursie. Met een boot ga je de Noorse zee op om dolfijnen en walvissen te zoeken. Een voordeel van een dolfijnenexcursie is de ervaren kapitein: deze weet exact waar de kans om dolfijnen te zien het grootst is. Onderweg hoor je veel over het doen en laten van de dolfijnen, zodat je meer over deze bijzondere dieren leert.

Vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de beste deals.

Aanbiedingen bekijken

Beste periode

Tijdens de zomer in Noorwegen verandert het land in een groen, kleurrijk landschap. Wandelaars en fietsers kunnen in deze warmere periode zich helemaal uitleven. De temperaturen zijn aanzienlijk hoger en het landschap komt tot volle bloei. In deze zomerperiode wordt niet alleen het land, maar ook het water een stuk levendiger. Walvissen, orka’s, potvissen en dolfijnen zijn in de zomer in grote getale aanwezig. De maanden mei tot en met september bieden de grootste kans om dolfijnen in Noorwegen te spotten. En door de hogere temperaturen is een tocht over de Noorse zee ook nog een stuk aangenamer.

Aanbieders

Door de populariteit van de dolfijnen zorgen veel reisaanbieders voor de mogelijkheid tot dolfijnen spotten. Bij veel vakanties naar Noorwegen kun je meegaan met een dolfijnenexcursie en dit zelfs van tevoren boeken.

photo by: flurdy

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Noorwegen!

Boek direct jouw ideale reis.