Skip navigation MENU

Camper huren in Noorwegen

Wil je op vakantie naar Noorwegen en de ultieme vrijheid ervaren in de wonderschone natuur? Ben je van plan een mooie rondreis te maken met een camper door het mooie land in Noord Europa? Je bepaalt zelf hoe lang je op een bepaalde plek verblijft of dat je snel weer doorrijdt. En een groot voordeel van een camperreis: je hoeft nooit je koffer in te pakken of je tent af te breken. Ideaal! Lees eerst alles wat je moet weten over een camper huren in Noorwegen.

Goedkoop een camper huren voor Noorwegen? Bekijk de beste deals van Travelhome!

Camperverhuur Noorwegen of Nederland

Als je een camperreis door Noorwegen gaat maken, kan je dit op verschillende manieren vorm geven. Je kunt in Nederland al een camper huren en dan met je huurcamper naar Noorwegen rijden. Een andere manier is om gebruik te maken van camperverhuur in Noorwegen. Je boekt eenvoudig een vliegticket naar Noorwegen en huurt daar bij een plaatselijke verhuurder een camper. De meeste mensen kiezen ervoor om in Nederland al een camper te huren en dan richting Noorwegen te rijden. Dit kan ook goed, Noorwegen is niet ver weg. Je rijdt via Duitsland, Denemarken en Zweden in ongeveer 15 uur naar Oslo in Noorwegen.

Camper huren

Waar je ook je camper wilt huren, in Nederland, België of Noorwegen, dit kan je eenvoudig en snel online regelen. Er zijn verschillende betrouwbare verhuursites waar je vanachter je pc een camper kunt reserveren voor een bepaalde periode. Je kiest zelf je ophaalpunt en tevens kies je het punt waar je de camper weer wilt inleveren. We hebben een aantal vergelijkingssites voor je geselecteerd. Bekijk onderstaande sites en ontdek waar de camper in de door jou gekozen periode het goedkoopst is.

Hardangervidda Noorwegen - Camperroute

Camperverhuur Travelhome

Travelhome is onderdeel van de ANWB en biedt allerlei verschillende camperreizen aan, maar je kunt hier ook campers huren. Je kiest op de site precies met hoeveel personen je de camper wilt besturen en hoeveel mensen er mee gaan op vakantie. Een eenvoudige manier waardoor je precies de juiste campers te zien krijgt inclusief de beste prijzen. Bekijk het aanbod van Travelhome en ontdek of jouw droomreis start bij Travelhome.

Camper huren Noorwegen tips

Als je daadwerkelijk een camper wilt huren in Noorwegen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Bekijk onderstaande tips voordat je een camper gaat huren in het prachtige Noorwegen.

  • Noorwegen kent het zogenaamde ‘allemansrecht’. Dit betekent dat je overal mag wildkamperen, ook in de natuur. Je moet hier wel toestemming voor vragen aan de grondeigenaar, maar in de meeste gevallen is dat geen probleem.
  • Je kunt op verschillende plekken overnachten in Noorwegen, ook met de camper. Langs de meeste wegen zijn goede voorzieningen waar je je afval weg kunt gooien en je chemisch toilet kunt schoonmaken. Het is niet toegestaan om te overnachten langs snelwegen of openbare wegen.
  • Houd rekening met parkeren als je de grootte van je camper kiest. Hoe groter de camper, hoe moeilijker het wordt om een geschikte parkeerplaats te vinden.
  • Sluit alle kastjes goed af als je gaat rijden. Bij de kleinste rotonde of drempel, vliegt alles uit de kastjes door de hele camper.

Goedkoop een camper huren voor Noorwegen? Bekijk de beste deals van BBI Travel!

Routes door Noorwegen

De meeste camperreizigers starten hun rondreis met de camper in Zuid Noorwegen. Vanuit hier kan je verschillende kanten op om het mooie Noorwegen te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld naar het oosten rijden, richting Oslo. Wil je liever westwaarts rijden, rijd dan richting Stavanger de Hardangerfjorden en het idyllische Bergen. Uiteraard kan je ook naar Noord Noorwegen rijden. Hier ontdek je Noordkaap, de eilanden de Lofoten en natuurlijk het indrukwekkende Noorderlicht. Naast een route door Noorwegen, kan je ook een route door Scandinavië maken. Zo combineer je je rondreis bijvoorbeeld met Zweden en Finland.

Populaire plaatsen camper huren Noorwegen

Er zijn een aantal zeer populaire plaatsen voor het huren van een camper in Noorwegen. Bijvoorbeeld plekken vlakbij een vliegveld zijn zeer populair. Populaire plekken waar je veel campers kunt huren zijn:

Wat kost een camper huren?

Wat kosten een camper huren in Noorwegen? Dit verschilt uiteraard erg per situatie. Wil je 3 weken met de camper rondreizen of ga je slechts enkele dagen? Hoe luxe en hoe nieuw wil je dat de camper is die je huurt? Er zijn aanbieders die stunten met prijzen vanaf €39 per dag. Maar kijk altijd goed voor welke periode dit dan is. Vaak is het in populaire periodes duurder dan in minder populaire periodes.

 

TIP: Overweeg je een huurauto voor in Noorwegen? Lees onze tips over een auto huren in Noorwegen!

 

photo by: Roman, Timove, Wilkinson, Tacker, Timove

Enthousiast? Huur direct een camper!