Skip navigation MENU

Hurtigruten - 's Werelds mooiste cruise per postboot

Hurtigruten is ongetwijfeld de mooiste zeeroute ter wereld. Hurtigruten is een oude vervoersdienst uit 1893. Vanaf 1893 vaart Hurtigruten van Trondheim naar Hammerfest in de zomer, en in de winter van Trondheim naar Tromsø. Vandaag de dag is het een onvergetelijke rondreis waarbij je de mooiste plekken van Noorwegen aan kan doen. Deze oude postboot vaart inmiddels in 7 dagen van Bergen naar Kirkenes en weer terug naar Bergen. Hurtigruten vervoert nog steeds goederen, maar ook passagiers Passagiers kunnen mee op dit cruiseschip en bij alle havens uitstappen. De Hurtigruten is dus een multifunctioneel schip en wordt gebruikt als postboot, cruiseschip voor toeristen, en als veerboot voor de lokale bevolking.

Vakantie inclusief Hurtigruten boeken? Bekijk de populaire aanbiedingen van ANWB!

Wat is Hurtigruten?

Wat is Hurtigruten? Tegenwoordig wordt de Hurtigruten gebruikt als cruiseschip en postboot in één. Het is een lijndienst die veel passagiers, maar ook vracht vervoert. Er bestaan tegenwoordig 2 soorten Hurtigrutenschepen; het postschip en het expeditieschip. De postschepen vervoeren post, vracht en passagiers, de expeditieschepen vervoeren enkel passagiers. De schepen zijn letterlijk van alle gemakken en luxe voorzien. Van bar, restaurant en café tot jacuzzi, sauna en panoramische lounge.

Vaarschema & Route

Wat is de route van de Hurtigruten? Welke plaatsen doet hij aan? We zetten het vaarschema voor je op een rij.

 • Dag 1: Start in Bergen. In de zomer om vertrek om 20:00, in de winter om 22:30
 • Dag 2: Van Florø naar Kristiansund. Onderweg worden de volgende hoogtepunten aangedaan:| MäløyTorvikAlesund, in de zomer Geiranger en het Geirangerfjord en Molde.
 • Dag 3: Kan je de volgende hoogtepunten bezoeken: Trondheim en Rørvik.
 • Dag 4: Vaart van Brønnøysund naar Svolvær. Onderweg kom je onder andere langs Sandnessjøen, Nesna, Ørnes, Bodø en de Lofoten met onder andere Stamsund.
 • Dag 5: van Stokmarknes naar Skjervøv. Via Sortland, Risøyhamn, Harstad, Finnsnes en Tromsø.
 • Dag 6: Van Øksfjord naar Berlevåg. Onderweg vaart Hurtigruten langs Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kjøllefjord en Mehamn.
 • Dag 7: Båtsfjord naar keerpunt Kerkenes. Hurtigruten vaart via Vardø en Vadsø.
 • Dag 8: Hier begint de terugweg. Alle bovengenoemde havens en dorpen kan je weer bezoeken. Van Mehamn naar Tromsø.
 • Dag 9: Van Tromsø naar Stamsund. Vandaag kan je de eilandengroepen Vesterålen en Lofoten ontdekken.
 • Dag 10: Vaar je van Bodø naar Rørvik. In de vroege ochtend passeer je de poolcirkel. Verder kan je genieten van verschillende eilanden, watervallen en de bekende bergketen “zeven zusters” en een rotseiland “Torghatten”.
 • Dag 11: Hurtigruten vaart van Trondheim naar Ålesund.
 • Dag 12: Route van Ålesund naar eindbestemming Bergen. Vandaag op de route onder andere de Jostedalsgletsjer en het Sognefjord,

Vakantie inclusief Hurtigruten boeken? Bekijk de populaire aanbiedingen van ANWB!

Aanbieding / Prijzen

Wat kost een rondreis met Hurtigruten? Hoeveel betaal je voor deze cruise? Een klassieke 12-daagse rondreis boek je vanaf €1738. Dit is een all inclusive prijs, ontbijt, lunch en diner is inbegrepen. Maar let op, de prijzen zijn zeker in de populaire periodes een stuk duurder. Bekijk altijd de actuele prijzen en aanbiedingen op de website waar je het boekt.

Daarnaast zijn er verschillende reisaanbieders die een rondreis met Hurtigruten inclusief vliegticket aanbieden. Dan hoef je dit dus niet zelf te regelen, wordt alles voor je geregeld. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande aanbiedingen en vergelijk de verschillende prijzen.

ANWB – 12-daagse cruise Hurtigruten inclusief vliegticket

ANWB biedt verschillende pakketten aan waarbij je mee kunt varen met de indrukwekkende Hurtigruten. Bij de reis zit een retourticket vanaf Amsterdam inbegrepen. Bekijk de verschillende prijzen en ontdek of dit jouw droomreis naar Noorwegen is.

BBI Travel – Expeditiereizen en rondreizen

BBI travel biedt verschillende reizen aan waarbij je de Hurtirguten kunt aandoen. Verschillende expeditiereizen. rondreizen. treinreizen en meer. Bekijk het ruime aanbod en ontdek welke aanbieding het beste bij je past.

Hurtigruten vanuit Nederland

Is het mogelijk om met de Hurtigruten te varen vanuit Nederland? De Hurtigruten start niet in Nederland, maar je kunt vanuit Nederland naar een have op de route reizen en vanuit daar opstappen en meevaren.

Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor de Hurtigruten? Het is eigenlijk alle seizoenen uniek. Ga je in de winter, zal je genieten van de indrukwekkende winterlandschappen en de besneeuwde natuur. Ga je in de herfst kan je uren genieten van de kleurrijke herstkleuren en heb je kans op het Noorderlicht. Ga je in de zomer ervaar je de lange zomerdagen in Noorwegen. Een unieke ervaring waarbij het 24 uur licht kan zijn. Ga je in de lente, kan je alle seizoenen door elkaar ervaren. Zowel de besneeuwde bergtoppen als de zomerse zon en ook de jonge dieren zullen je vriendelijk begroeten. Kortom; er is niet een beste reistijd voor de Hurtigruten. Elk seizoen heeft zijn eigen unieke, wonderschone kanten.

Enthousiast? Boek direct een vakantie naar Noorwegen.

Bekijk de beste deals en aanbiedingen!