Skip navigation MENU

The Atlantic Road in Noorwegen

De Atlanterhavsveien, in het Nederlands de Atlantische weg is een van de meest populaire excursies in Noorwegen. The Atlantic Way is een route van 8 kilometer en loopt dwars door de Atlantische Oceaan. Een rit over de Atlantic Way is een onvergetelijke ervaring en echt een aanrader als je op vakantie in Noorwegen bent. Lees meer over deze bijzondere autoroute en ontdek wat je allemaal moet weten voor vertrek.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Mooiste route ter wereld

De Atlantische weg bestaat uit prachtige scherpen bochten. Niet voor niets is deze route al meerdere malen uitgeroepen tot mooiste toeristische route van de wereld! De Atlanterhavsveien is een verbindingsweg van 8 kilometer tussen de eilanden Vevang en Averøy. In totaal gaat de mooiste autoroute van Noorwegen over 8 bruggen:

  • Vevangstraumenbrug
  • Hulvågen bruggen, dit zijn drie bruggen
  • Storseisundbrug
  • Geitøysundetbrug
  • Store Lauvøysundbrug
  • Lille Lauvøysundbrug

Bruggen

De Atlantic Road leidt je over allerlei verschillende eilanden. Vandaar dat je over een heleboel bruggen rijdt als je deze route rijdt. De hoogste brug is de Storseisundbrug. Dit is niet alleen vanwege de hoogte een bijzondere brug. Deze kenmerkende brug is tevens bijzonder vanwege de indrukwekkende schuine bocht die hij maakt.

Reis boeken

Wil je graag deze bijzondere route rijden en een vakantie boeken waarbij je deze autoroute kunt bewonderen? We hebben een aantal verschillende reizen voor je geselecteerd. Bekijk onderstaande reizen en ontdek of jouw droomreis erbij zit!

Mooiste autroute ter wereld - atlantic road noorwegen

10-daagse rondreis Noorwegen met Atlantic Road

De Jong Intra biedt erg veel verschillende soorten vakanties naar Noorwegen aan. Zo ook deze bijzondere 10-daagse rondreis waarbij je onder andere Trondheim, Kristiansund en the Atlantic Road kunt bewonderen. Ontdek deze bijzondere reis!

Uitkijkpunten

Tijdens the Atlantic Road zijn er verschillende uitkijkpunten waar je je kunt verwonderen over de prachtige vergezichten. Hier kan je even tot rust komen, lekker een broodje eten en natuurlijk de indrukwekkende natuur bewonderen. Tevens kan je op deze uitkijkpunten walvissen spotten!

Rondreis inclusief Atlantic Road boeken? Bekijk de beste aanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Weer & Storm

De weersomstandigheden in het gebied rond de Atlantic Road zijn erg wispelturig. Check voordat je de Atlanterhavsveien gaat rijden altijd goed de weersverwachtingen. In de herfst ervaar je deze route op zijn best. De hevige storm maakt de autoroute tot een erg bijzondere en unieke ervaring. Onderweg zie je de wilde oceaan hard tegen de rotsen en tegen de bruggen slaan. Is het gevaarlijk om de Atlantische kustweg te rijden? Je moet uiteraard wel rekening houden met het weer. Bij te hevige storm is het niet altijd verstandig om de weg op te gaan, dus ook niet deze route. Laat je bij twijfel goed informeren door je reisleider/hotel of B&B eigenaar.

TIP: Wandel in 1,5 uur naar de top van Melen. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de Atlantische Weg en een uniek uitzicht over het dorpje Hustadvika.

photo by: denisbin, cheng, denisbin, denisbin, Cucombre

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Noorwegen!

Boek direct jouw ideale reis.