Skip navigation MENU

Skivakantie Noorwegen

Bij een skivakantie denken veel mensen al snel aan Oostenrijk of Zwitserland, maar wat veel mensen niet weten is dat Noorwegen een zeer grote sneeuwzekerheid heeft. Skiën en langlaufen zijn erg populaire activiteiten in Noorwegen, een wintersport naar Noorwegen is daarom een erg goed idee! Een skivakantie in Noorwegen kan je op verschillende plaatsten besteden en is leuk voor wintersporters op ieder niveau. Populaire skigebieden zijn de binnenlanden van Østlandet, Hemsedal, Geilo en Beitostølen. Je vindt hier pistes voor ieder niveau en je kunt hier alle wintersporten beoefenen. Op deze pagina vertellen we je meer over een wintersportvakantie en skivakantie in Noorwegen.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Wintersport Noorwegen

Een wintersport in Noorwegen kan je op verschillende manieren besteden. De sneeuw is van november t/m mei in super goede conditie waardoor je hier uren kunt skiën, snowboarden, langlaufen, sleeën en andere wintersporten kunt beoefenen. De bergen in Noorwegen zijn een stukje minder hoog dan de populaire skigebieden in Frankrijk en Oostenrijk zoals de Alpen, maar er zit meer dan genoeg uitdaging in de verschillende pistes. Een skivakantie in Noorwegen is werkelijk leuk voor iedere skiër. Of je nu een geoefend skiër bent, of dat je juist wilt leren skiën. Op de pistes in Noorwegen kan het allemaal.

Skiën in Noorwegen

Er zijn een aantal populaire plekken waar je goed kunt skiën in Noorwegen. De populairste bestemmingen met de mooiste pistes en winterportvoorzieningen zijn:

Je vindt hier gezellige dorpjes, mooie pistes en uitdagende afdalingen.

Skivakantie Noorwegen direct boeken

Wil je direct een wintersport of skivakantie naar Noorwegen boeken? Dat kan. Wij hebben een aantal mooie wintersportvakanties geselecteerd. Bekijk onderstaande vakanties naar de sneeuw en ontdek of jouw droomreis ertussen zit!

Wintersport Noorwegen skien

De Jong Intra – Wintersport in Noorwegen

De Jong Intra heeft al meer dan 40 jaar ervaring met wintersportvakanties naar Noorwegen. Zij bieden onder andere een indrukwekkende skivakantie in Noorwegen naar de volgende bestemmingen: Voss, Geilo, Hemsedal en Trysil. Je kunt met De Jong Intra skiën, snowboarden, langlaufen en nog veel meer. Bekijk de populaire wintersportvakanties naar Noorwegen van De Jong Intra.

Wintersport in Noorwegen
Wintersport Noorwegen met TUI

Wintersport Noorwegen met TUI

TUI (vroeger Arke) is al jaar en dag een betrouwbare reisaanbieder die ontzettend veel verschillende vakanties aanbiedt. In hun ruime reisaanbod zitten ook verschillende wintersportreizen naar Noorwegen. TUI maakt op hun website een overzichtelijk onderscheid tussen bijvoorbeeld skivakanties naar Geilo, Hemsedal, Trysil en Beitostølen. Bekijk het ruime aanbod skireizen van TUI!

Skien in Noorwegen tijdens skivakantie

Skivakantie Noorwegen – BBI Travel

BBI Travel is een reisaanbieder die gespecialiseerd is in vakanties naar Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Canada en Ierland. Vakanties naar mooie landen vol prachtige natuur. In het reisaanbod van BBI zitten een heel aantal bijzondere wintersportvakanties. Bekijk de skivakanties en ontdek welke extra excursies je erbij kunt boeken. Maak zo jouw skivakantie naar Noorwegen onvergetelijk!

Skivakantie Noorwegen, meer dan alleen skiën

Een skivakantie in Noorwegen kan uit meer bestaan dan alleen skiën of snowboarden. Wat te denken van een hondensleetocht, bobsleeën en ijsvissen. En natuurlijk mag een sneeuwwandeling door de besneeuwde bossen niet ontbreken. Maak ook zeker een uitstapje naar de bevroren meren waar je de prachtigste winterfoto’s kunt maken. Wat te denken van een romantische fakkeltocht? Deze worden vaak ’s avonds georganiseerd en geven het sfeervolle Noorwegen een romantisch laagje!

Skivakantie Noorwegen boeken? Bekijk de aanbiedingen bij TUI!

Beste reisperiode

Wat is de beste reisperiode voor een skivakantie in Noorwegen? De beste en meeste sneeuw vind je tussen november en begin mei. De sneeuw is dan op zijn best en je hebt de meeste kans op een lekker wintersportzonnetje. Kortom; wil je een ultieme wintersport in Noorwegen beleven? Plan dan zeker je vakantie tussen november en begin mei!

Goedkope wintersport

Vaak wordt gedacht dat een wintersport in Noorwegen erg duur is. Dit hoeft echt niet altijd zo te zijn. Er zijn voldoende opties voor een goedkope skivakantie in Noorwegen. Wij zetten een aantal tips voor een goedkope skivakantie voor je op een rijtje:

  • Ga je vliegen naar je vakantiebestemming? Houd je vliegdata dan flexibel. Als je niet per se een bepaalde datum terug wilt vliegen maar ook 1 of 2 dagen later, kunnen de vliegtickets een stuk goedkoper uitvallen.
  • Plan je skivakantie buiten het hoogseizoen. Bekijk de schoolvakanties en probeer buiten deze vakanties je reis te boeken.
  • Zoek een hostel of vakantiehuisje net buiten een dorpje. De prijzen van overnachtingen buiten het dorp zijn vaak goedkoper dan midden in het gezellige plaatsje.

photo by: Spjelkavik, Kurt, Hausken, Ralf

Enthousiast? Boek direct jouw skivakantie Noorwegen!

Bekijk de beste deals en aanbiedingen.