Skip navigation MENU

Rondreis Noorwegen eigen vervoer

Wil je graag op vakantie naar Noorwegen met je eigen vervoer, maar wel alle hoogtepunten van dit prachtige lang ontdekken? Dan is een rondreis door Noorwegen met eigen vervoer misschien wel iets voor jou. Tijdens een autorondreis door Noorwegen met je eigen auto, bepaal je zelf het tempo van de reis en bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je graag wilt ontdekken. Dus wil je graag de Noorse fjorden bewonderen, of wil je juist helemaal naar Noord Noorwegen rijden? Het kan allemaal! Er zijn verschillende reisaanbieders die een autovakantie naar Noorwegen met eigen vervoer aanbieden. Zo profiteer je van de alle gemakken van een reis via een reisorganisatie, maar heb je wel alle gemakken van je eigen auto.

Rondreis naar Noorwegen boeken met eigen vervoer? Bekijk de populairste aanbiedingen van ANWB!

Bestemmingen

Tijdens een autovakantie door Noorwegen kan je ontzettend veel mooie bestemmingen bezoeken. Voor veel vakantiegangers geldt dat zij hier een keuze in moeten maken. We zetten een aantal hoogtepunten en tips van Noorwegen voor je op een rijtje:

Reisaanbieders

Er zijn veel reisaanbieders die een rondreis Noorwegen met eigen vervoer aanbieden. Dit kan erg voordelig zijn. Zo kan je gebruik maken van alle gemakken en expertises van een reisorganisatie. Zij hebben de kennis in huis over autovakanties naar Noorwegen. Zij reizen al jaren naar dit prachtige land en weten alle mooiste plekjes. Je hoeft op deze manier niet zelf je route uit te stippelen en kunt vertrouwen op hun jaren lange ervaring met het plannen van rondreizen. Dit scheelt je een hoop tijd in de voorbereiding. We zetten een aantal mooie rondreizen naar Noorwegen met eigen vervoer voor je op een rijtje. Bekijk onderstaande reizen en ontdek welke reis het beste bij jouw vakantiewensen past.

lofoten rondreis eigen vervoer noorwegen

Autovakanties Noorwegen van De Jong Intra

De Jong Intra is een grote en betrouwbare reisaanbieder. Zij bieden ontzettend veel reizen naar Noorwegen aan, waaronder een aantal mooie autovakanties en autorondreizen. Vakanties waarbij je met je eigen auto het indrukwekkende Noorwegen kunt ontdekken. Bekijk de verschillende reizen en ontdek welke het beste bij je past.

Kampeerhutten

Kampeerhutten zijn in Noorwegen erg populair. Veel toeristen verblijven tijdens hun rondreis of autovakantie in een van de velen kampeerhutten die dit land rijk is. De meeste kampeerhutten staan op campings en zijn kleine vakantiehuisjes waar je een of enkele dagen kunt overnachten. Vaak zijn het houten huisjes die van de meeste gemakken voorzien zijn. Er zijn bedden, stoelen, een tafel, een keukentje en keukengerei aanwezig. Wil je tijdens je rondreis met eigen vervoer graag overnachten in kampeerhutten? Bekijk dan het actuele reisaanbod en ontdek of jouw droomreis ertussen zit.

Rondreis met eigen vervoer maken? Ontdek de aanbiedingen van De Jong Intra!

met eigen auto rondreis noorwegen

Huttentochten naar Noorwegen – BBI Travel

BBI Travel is een specialist op het gebied van vakanties naar Scandinavië, Ierland, IJsland en Canada. In het reisaanbod zitten ontzettend veel reizen naar Noorwegen, waaronder ook rondreizen met eigen vervoer en huttentochten. Tijdens deze vakanties ontdek je met je eigen auto de mooiste plekjes van Noorwegen. Bekijk de verschillende reizen van BBI Travel en ontdek welke vakantie het beste bij jouw wensen past!

Inclusief overtocht

Alle georganiseerde rondreizen naar Noorwegen waarbij je rijdt in je eigen auto, zijn inclusief overtocht. Je hoeft dus niet extra bij te betalen voor een boot overtocht. Dit zit bij de prijs inbegrepen. Er zitten wel verschillen in de overtochten die reisaanbieders aanbieden. Houd hier rekening mee bij het boeken van een rondreis. Denk hierbij aan vertrektijden van de overtocht, is dit overdag of vaar je juist ’s nachts? En is het een luxe boot, of juist vrij eenvoudig?

Vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Autovakantie Noorwegen tips auto rijden

Ben je van plan een autovakantie naar Noorwegen te plannen, houd dan rekening met de volgende tips rondom auto rijden in Noorwegen:

  • In Noorwegen zijn verschillende tolwegen. Je kunt hier gewoon doorrijden, want ze maken een foto van het kenteken van de auto. Een aantal maanden later ontvang je een rekening waarmee je de tol kunt betalen.
  • Het vasthouden van een mobiele telefoon is niet toegestaan in een gemotoriseerd voertuig. Dit geldt al rijdend, maar ook als je stilstaat in de file of voor een rood stoplicht.
  • Houd je tijdens het autorijden goed aan de verkeersregels. Verkeersboetes in Noorwegen zijn zeer prijzig.

Voordelen rondreis Noorwegen eigen vervoer

Wat zijn voordelen van een rondreis naar Noorwegen met je eigen vervoer? Waarom zou je met je eigen auto naar Noorwegen rijden voor een rondreis? Wij zetten een aantal belangrijke voordelen voor je op een rij.

  • Eigen route. Je bepaalt zelf je route en je bepaalt dus zelf welke bezienswaardigheden, steden en fjorden je wilt bezoeken.
  • Data en reistijd. Met een rondreis met je eigen auto bepaal je uiteraard zelf wanneer je thuis vertrekt en wanneer je weer thuis wilt aankomen. Je kunt zelf bepalen welke overtocht je wilt nemen en hoelang je per dag wilt rijden. Heb je een dag niet zoveel zin om auto te rijden? Dan rijd je toch een dag niet, geen probleem!
  • Leuk met kinderen. Een rondreis met eigen vervoer is erg leuk met kinderen. Doordat je heel erg flexibel bent in reisdagen, route en tijden in de auto kan je het helemaal afstemmen op jouw situatie. Dus hebben de kinderen geen zin meer? Dan stop je halverwege bij een leuke activiteit voor de kinderen.

 

photo by: Dries, Timove, Jord, Romagna

Enthousiast? Boek direct een rondreis naar Noorwegen!

Bekijk de beste deals & aanbieders.