Skip navigation MENU

Noorderlicht in Noorwegen

Het noorderlicht staat bij veel reizigers op hun wensenlijstje. Niet zo gek, want in Nederland en België kan je dit indrukwekkende natuurfenomeen maar zelden bewonderen. In het noorden van Noorwegen daarentegen heb je erg veel kans om het noorderlicht (ook wel Poollicht of Aurora Borealis genoemd) te spotten.

Reis naar het Noorderlicht boeken? Ontdek aanbiedingen van Voigt Travel

Wat is het noorderlicht

Wat is het noorderlicht? Het noorderlicht is een bijzonder natuurverschijnsel dat je vooral goed kunt zien rond de poolcirkel tot ongeveer 2500 kilometer ten zuiden hiervan. Aurora Borealis zijn uitbarstingen op de zon. Deze uitbarstingen slingeren enorm veel geladen deeltjes het heelal in. Deze reeks aan geladen deeltjes komt na ongeveer 1 of 2 dagen aan op de aarde. Door de magnetische kracht van de aarde worden de deeltjes afgebogen. Dit hele proces zien wij als we het noorderlicht bekijken.

Noorderlicht in Noorwegen

Noorwegen ligt op een perfecte plek om het bijzondere poollicht te bewonderen. Tromsø wordt liefkozend de hoofdstad van het noorderlicht genoemd. Dit is natuurlijk niet voor niets. In de omgeving rond Tromsø heb je ongeveer 90% kans om het bijzondere natuurverschijnsel te kunnen zien. De stad is helemaal ingericht op het Poollicht. Je vindt er onder andere het museum Polaria waar ze je trots alles vertellen over Aurora Borealis. Tevens kan je vanuit Tromsø  allerlei excursies boeken. Zo ga je samen met ervaren begeleiders op pad om het noorderlicht te kunnen zien op unieke en intieme plekjes.

Vakantie naar het Noorderlicht boeken? Ontdek aanbiedingen van ANWB

Waar is het Noorderlicht het mooist?

Zoals gezegd; Tromsø is de hoofdstad van het noorderlicht. Hier kan je het noorderlicht het mooiste zien. Naast Tromsø zijn er in Noorwegen nog meer plaatsen waar je kunt genieten van het mooie Poollicht. Wil je een rondreis door Noorwegen maken en graag ’s avonds genieten van dit unieke licht? Overweeg dan zeker de volgende top bestemmingen om het noorderlicht te bekijken:

Noorderlicht reizen naar Noorwegen

Er zijn verschillende reisaanbieders en reisorganisaties die reizen naar Noorwegen aanbieden waarbij je kunt genieten van het noorderlicht. We hebben de 2 populairste reizen hieronder voor je geselecteerd. Wil je een groter overzicht van de rondreizen en vakanties? Scroll dan naar het einde van de pagina; daar hebben we de mooiste reizen naar Noorwegen met het noorderlicht voor je op een rij gezet.

Noorderlicht Noorwegen Reizen

OAD brengt je naar het Noorderlicht

OAD biedt verschillende rondreizen waarbij ze jou het indrukwekkende Noorderlicht laten ontdekken. Rondreizen door Scandinavië waarbij je kunt genieten van verschillende hoogtepunten in Noorwegen: het Noorderlicht, Noordkaap en de Lofoten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de verschillende aanbiedingen van OAD en ontdek jouw droomreis naar Noorwegen.

Noorderlicht Noorwegen Reizen Met BBI Travel

Noorderlicht met BBI Travel

BBI Travel is een reisorganisatie die zich heeft gespecialiseerd in reizen naar Scandinavië, IJsland, Ierland en Canada. In hun reisaanbod zitten verschillende reizen naar Noorwegen waarbij je op zoek gaat naar het Poollicht. Een speciale kerstspecial, een 12-daagse zeereis en een reis speciaal voor singles. Bekijk het ruime aanbod van BBI Travel en ontdek welke reis het beste bij jou past.

Wanneer noorderlicht spotten?

In Noord Noorwegen heb je 90% kans op noorderlicht. Helaas geen 100%. Wat is er nodig om het bijzondere Aurora Borealis te kunnen zien? Het moet een heldere nacht zijn. Als er te veel wolken zijn, wordt de kans kleiner dat je het bijzondere natuurfenomeen kunt zien. Tevens moet het donker zijn. Overdag zie je het poollicht niet. Dan zijn er nog een aantal natuurkundige/technische voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

  • De plek van de uitbarstingen op de zon, moet gericht zijn op de aarde.
  • De geladen deeltjes moeten in de buurt van de noordpool of zuidpool door de dampkring gaan. Op andere plekken is het magnetisch veld niet sterk genoeg.

Beste tijd voor noorderlicht in Noorwegen

Wat is dan de beste tijd om het noorderlicht in Noorwegen te spotten? In de wintermaanden heb je de meeste kans op het Poollicht. Vanaf ongeveer halverwege november t/m het begin van april zijn de beste maanden om Aurora Borealis in Noorwegen te zien.

Enthousiast? Boek direct jouw reis naar Noorwegen!

Bekijk de beste deals en aanbieders.