Skip navigation MENU

Openbaar vervoer in Noorwegen

Je kunt in Noorwegen erg goed met het openbaar vervoer reizen. Een eenvoudige manier van reizen als je niet met het eigen vervoer naar Noorwegen reist. Een leuk detail een reizen door dit prachtige land is dat je overal de mooiste uitzichten hebt. Waar je reist; de natuur is overal werkelijk prachtig. Dus naast dat reizen met het openbaar vervoer erg handig en praktisch is, zie je ook nog eens de mooiste vergezichten.

Soorten openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Noorwegen bestaat uit:

  • Bussen
  • Treinen
  • Boten
  • Vliegtuigen
  • Metro (alleen in Oslo)

Op het vervolg van deze pagina worden alle vormen van openbaar vervoer in Noorwegen verder toegespitst.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Bussen & Touringcars

Met de bussen en touringcars kan je (bijna) alle dorpen en steden in Noorwegen bereiken. Een ideale vorm van openbaar vervoer dus als je naar plekken wilt waar de treinen niet rijden. De bussen zijn van goede kwaliteit en in de meeste bussen heb je zelfs wifi. Het grootste busnetwerk van Noorwegen is Nor-Way Bussekspress. De bussen van deze maatschappij brengen je zelfs in Noord-Noorwegen. Naast lange afstanden, heb je in de steden Oslo en Bergen ook een busnetwerk voor ritjes binnen de stad.

Treinen

Er is een mooi treinnetwerk in Noorwegen. Vanuit de trein heb je prachtige vergezichten. Treinkaartjes zijn in Noorwegen ongeveer even duur als in Nederland. Het zuiden en westen van Noorwegen is goed te bereizen met de trein. In het noorden van Noorwegen rijden helaas geen treinen. Wil je het noorden graag bezoeken, dan kan je beter met de bus of het vliegtuig reizen.

TIP: Wil je graag goedkoop reizen door Noorwegen? Neem dan de nachttrein, dit scheelt je een overnachting in een hotel of hostel.

Flåmsbana

Noorwegen kent een aantal bijzonder mooie treinritten. Ritjes waarbij je de schoonheid van het land kunt zien en ontdekken. Flåmsbana is hier een mooie voorbeeld van. Flåmsbana wordt gezien als de mooiste spoorweg van Europa van 20 kilometer lang en onderweg leg je een hoogteverschil van 865 meter af. De rit duurt ongeveer 30 minuten en onderweg zie je onder andere de watervallen bij Kjosvossen.

Let op: Een kaartje voor Flåmsbana is duurder voor normale treinkaartjes.

Vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de beste deals!

Reisaanbieders bekijken

Boten

Wil je je tussen de fjorden van Noorwegen, dan is het aan te raden om de boot te gebruiken. De boot behoort tot het openbaar vervoer in Noorwegen en wordt zowel door inwoners als door toeristen flink gebruikt. Veerboten hoef je niet te reserveren van te voren, je kunt ter plekke een kaartje kopen. Onderweg heb je ontzettend mooie uitzichten en je ziet Noorwegen eens vanaf een andere kant. Zeker een aanrader!

Vliegtuigen

Voor grotere afstanden is het aan te raden om een binnenlandse vlucht te gebruiken. Vooral het noorden van Noorwegen is met het overige openbaar vervoer wat moeilijker te bereiken. Het noorden is goed te bereiken met het vliegtuig. Houd er wel rekening mee dat vliegtickets duurder zijn dan busreizen en treinreizen. Boek je vliegtickets tijdig, de vliegtuigen raken snel volgeboekt. Lees de pagina over goedkope vliegtickets in Noorwegen en boek snel en eenvoudig jouw goedkope binnenlandse vluchten.

TIP: Vind de goedkoopste vliegtickets (ook voor binnenlandse vluchten) op WTC.nl!

Metro in Oslo

Oslo is de enige stad in Noorwegen die een metronetwerk heeft. De metro in Oslo brengt je in de stad naar iedere plek die je maar wilt. In totaal zijn er 6 metrolijnen en 104 stations. Je kunt dus werkelijk alle kanten op. Ideaal tijdens een stedentrip in Oslo!

Enthousiast? Boek direct een reis naar Noorwegen!

Bekijk de beste deals & aanbieder.