Skip navigation MENU

Wandelvakantie Noorwegen

Wandelen in Noorwegen is werkelijk prachtig. Iedere natuurliefhebber of wandelliefhebber moet eigenlijk minstens eenmaal hebben gewandeld in dit prachtige land. Een wandelvakantie in Noorwegen betekent prachtige uitzichten, een stoer landschap met ruige bergen, indrukwekkende fjorden, verkoelende meren en allerlei andere mooie natuurverschijnselen. Een wandelvakantie naar Noorwegen kan je het hele jaar door boeken, dus lees onze tips en geniet snel van de prachtige Noorse natuur!

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Wandelen in Noorwegen

Er zijn in Noorwegen ontzettend veel mooie plekken om te wandelen. Berglandschappen, de Noorse fjorden en de vele nationale parken. De mooiste gebieden om te wandelen in Noorwegen zijn:

Wandelvakantie Noorwegen

Veel reisaanbieders en reisorganisaties bieden wandelvakanties naar Noorwegen aan. Het voordeel aan meegaan met een georganiseerde wandelreis is dat je zelf helemaal niets hoeft te regelen. Je boek een wandelvakantie, pakt je spullen in en vertrekt. De reisaanbieder of reisleider regelt de rest. Van retourvlucht tot hotelovernachtingen en van tussentijdse verplaatsingen met bijvoorbeeld een minibusje tot goede wandelkaarten. Het zit vaak allemaal inbegrepen bij de wandelvakantie die je boekt. We hebben de 3 populairste reisaanbieders hieronder voor je geselecteerd. Deze bieden allemaal een wandelvakantie naar Noorwegen aan.

Huttentocht Noorwegen - Wandelen

Wandelen in Noorwegen met OAD

OAD is een betrouwbare reisaanbieder die verschillende rondreizen en busreizen naar Noorwegen aanbiedt. In het ruime assortiment zit ook onder andere een indrukwekkende wandelvakantie. Een wandelvakantie naar Noorwegen waarbij je met de bus naar Noorwegen reist. Je wandelt door de indrukwekkende natuur van Noorwegen onder leiding van een gids. Het wandelniveau is 1 ster; en dus voor (bijna) iedereen te doen. Ontdek of deze bijzondere wandelreis bij jou en je wensen past.

Wandelvakantie Noorwegen - Besseggen met bbi travel

BBI Travel – Wandelvakanties naar Noorwegen

BBI Travel is gespecialiseerd in vakanties naar Scandinavië, Ierland, IJsland en Canada. Zij bieden onder andere groepsreizen, rondreizen, fly drive vakanties en nog veel meer. In hun reisaanbod zitten tevens de volgende wandelvakanties:

Groepsreis of individuele wandelreis

Bij het boeken van een wandelvakantie heb je de keuze uit een groepsreis en een individuele reis. Je kunt wandelen met een groep andere wandelaars en het is mogelijk om in je eentje of met je eigen wandelgroep te wandelen in Noorwegen. Bij een individuele wandelreis wandel je een uitgezette wandelroute, op je eigen tempo.

Single wandelvakantie

Naast de keuze uit een groepsreis of een individuele wandelvakantie, zijn er ook speciale single wandelvakanties. Hierbij ga je samen met andere alleenstaanden naar Noorwegen en geniet je al wandelend van het prachtige landschap van dit land. Het voordeel aan een single wandelvakantie naar Noorwegen is dat het niet gek is om in je eentje mee te gaan. Hier wordt voldoende rekening mee gehouden, door bijvoorbeeld veelal in eenpersoonskamers te overnachten.

Huttentocht

Wandelen in Noorwegen is ontzettend populair. Dit kan uiteraard met overnachtingen in hotels of vakantiehuisjes, maar overweeg ook zeker een huttentocht. Een huttentocht door Noorwegen is een vakantie van hut naar hut. Je wandelt van hut naar hut en overnacht in knusse, houten vakantiehutten. Veelal staan de hutten op een vakantiepark of op een camping, maar altijd mooi in de natuur. Je hebt een prachtig uitzicht en kunt dus ook ’s ochtends vroeg genieten van de prachtige Noorse natuur.

Wandelvakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Tips wandelreis Noorwegen

Wil je graag een wandelreis naar Noorwegen boeken? We hebben een aantal tips op een rijtje gezet waar je aan moet denken bij het boeken van een reis, en zodra je geboekt hebt bij het inpakken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

  • Bij de meeste wandelreizen staat aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is. Kijk hier kritisch naar en wees eerlijk naar jezelf. Welk niveau kan je aan? Ben je een getrainde wandelaar of juist beginnend? Loop niet te hard van stapel.
  • Kijk goed wat er qua eten inbegrepen is bij je reis. Is het een reis op basis van logies, zit ontbijt erbij inbegrepen of moet je hier zelf voor zorgen? Houd hier rekening mee in je budgettering van je vakantie.
  • Neem voldoende kleding mee. Het weer in Noorwegen is niet altijd te voorspellen. En op de bergen is het een stuk kouder dan beneden in de zon. Zorg voor voldoende laagjes die je aan- en uit kan trekken.
  • Zorg voor goede, waterdichte wandelschoenen.
  • Overweeg een wandelvakantie van hut naar hut door middel van een huttentocht door Noorwegen.

Beste reisperiode

Wat is de beste reisperiode voor een wandelvakantie naar Noorwegen? Juli, augustus en september zijn de populairste maanden om te wandelen in Noorwegen. Het weer is dan het aangenaamst en je hebt de minste kans op regen en andere vormen van neerslag. Houd er wel rekening mee dat dit ook meteen de drukste maanden zijn. Het kan dus zijn dat overnachtingsplekken zoals hutten, vakantiehuisjes en appartementen volgeboekt zitten.

 

photo by: Nick

Enthousiast? Boek direct jouw wandelvakantie Noorwegen!

Bekijk de beste deals & aanbiedingen.