Skip navigation MENU

Vakantie Fredrikstad

Fredrikstad is een moderne stad in het zuiden van Noorwegen. Fredrikstad is een oude vestingstad met een heel aantal bijzondere bezienswaardigheden. Ga je op vakantie naar Noorwegen? Dan is dit een erg leuke stad om aan je rondreis of vakantie toe te voegen. We zetten een aantal tips voor je op een rij.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Fredrikstad Noorwegen

Fredrikstad ligt aan het Oslofjord en op zo’n 30 kilometer van buurland Zweden. Het is een grote vestingstad met veel historie. Deze historie zie je onder andere terug in de oude binnenstad. Deze oude binnenstad is een van de populaire redenen voor veel mensen om een vakantie naar Noorwegen te plannen. De stad Fredrikstad is in 1567 gesticht door koning Fredrik II. Je ziet nog veel terug van die tijd. Bijvoorbeeld de gracht om de stad en de oude vestingstelsel.

Vakantie Fredrikstad

Een vakantie naar Fredrikstad kan je op verschillende manieren invullen. Je kunt uiteraard een vakantie naar Fredrikstad plannen, waarbij je enkel deze bijzondere Noorse stad bezoekt. Maar je kunt de vestingstad ook opnemen in bijvoorbeeld een rondreis of fly drive vakantie. We zetten een aantal populaire reisvormen voor je op een rij.

TIP: Wil je direct je vakantie naar Fredrikstad boeken? Bekijk dan de populaire reisaanbieders voor een vakantie naar Noorwegen!

Vakantie naar Fredrikstad boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbieders bekijken

Bezienswaardigheden

De stad Fredrikstad en zijn omgeving kent verschillende bezienswaardigheden. Wat moet je zeker bezoeken tijdens een bezoek aan deze gezellige stad?

Oude binnenstad

Als je Fredrikstad wilt bezoeken, moet je zeker ook de oude binnenstad bezoeken. Mede door de kasseien en verschillende restaurantjes is het een gezellige binnenstad met verschillende mooie, oude gebouwen.

Rommelmarkt

Op zaterdag is er een rommelmarkt in het oude centrum. Deze vindt plaats op het marktplaats en is altijd erg gezellig. Ben je op zoek naar leuke souvenirs of andere pluralia? Neem dan zeker een kijkje op de rommelmarkt!

Hvaler

Hvaler is een eilandengroep voor de kust van Fredrikstad. Zeker in de zomer zijn het erg drukbezochte eilanden met een ongedwongen sfeer. Neem zeker een kijkje op de eilanden Hvaler!

Hotels en hostels

In Fredrikstad en de omgeving van Fredrikstad zijn verschillende hotels. Je kunt overnachten in allerlei verschillende hotels, met verschillende luxe en in verschillende prijsklassen. Van goedkope hotels tot duurdere, voor ieder wat wils!

 

Enthousiast? Bekijk populaire vakanties naar Noorwegen!

Bekijk de reisaanbieders en ontdek welke reis bij jou past.