Skip navigation MENU

Populaire activiteiten in Noorwegen

Wat te doen in Noorwegen tijdens een rondreis of vakantie? Wat zijn leuke activiteiten om te doen in Noorwegen? Een vakantie naar Noorwegen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet zo gek met de prachtige natuur en vriendelijke cultuur die het land rijk is. We zetten de populairste activiteiten in Noorwegen voor je op een rijtje!

Actieve vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de beste aanbiedingen van ANWB!

Wat te doen in Noorwegen?

Tijdens een rondreis door Noorwegen is er van alles te doen en beleven. Wat zijn populaire activiteiten? Wat is er te zien in Noorwegen? We zetten een aantal populaire activiteiten op een rij.

 • Noorderlicht. Ongetwijfeld één van de indrukwekkendste activiteiten die je kunt doen in Noorwegen is het noorderlicht bezoeken. Dit natuurfenomeen (wat ook wel poollicht wordt genoemd) is in Noorwegen het mooist rond de eilanden Spitsbergen, Lofoten en Tromsø.
 • Duiken en snorkelen. Wat waarschijnlijk niet veel mensen weten is dat je erg goed kunt snorkelen en duiken in Noorwegen. De onderwaterwereld bij Noorwegen is erg mooi en indrukwekkend. Je vindt hier prachtig koraal, veel vissen en mooie wrakken langs de kustlijn.
  TIP: Ga een dag snorkelen met orka’s!
 • Wandelen. Noorwegen is een echt wandelland. Veel wandelliefhebbers vanuit vele landen komen speciaal naar Scandinavië om te wandelen. Wandelen in de ongerepte natuur van Noorwegen is een onvergetelijke ervaring. Wandel bijvoorbeeld door de bergen, langs de fjorden en door de nationale parken. De mooiste gebieden om te wandelen in Noorwegen zijn:
 • Skiën, snowboarden, langlaufen en sleeën. In Noorwegen kan het in de winter flink sneeuwen. Noorwegen is dan ook een erg leuk land voor wintersport. Overweeg zeker om te skiën, langlaufen, snowboarden of sleeën tijdens je rondreis of vakantie door Noorwegen. Het land kent verschillende goede skipistes waar je je uren kunt vermaken. Populaire skigebieden zijn:
 • Hondensleetocht. Eén van de meest traditionele activiteiten is de hondensleetocht of huskytocht. Met een hondensleetocht slee je voortgetrokken door sledehonden over bevroren meren en rivieren. Overal om je heen zie je besneeuwde bergen en valleien. Een onvergetelijke activiteit!
 • Zeevissen. Zeevissen in Noorwegen is ontzettend populair. De ideale watertemperatuur en de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan vissen maken dit tot een leuke activiteit tijdens een vakantie in Noorwegen. Naast zeevissen als excursie, worden er ook heuze visreizen naar Noorwegen aangeboden. Dit maakt wel duidelijk hoe populair deze activiteit in Noorwegen is.
 • Pretpark. Noorwegen kent een heel aantal leuke pretparken. Erg leuk om te bezoeken als je met kinderen in Noorwegen bent. Voorbeelden van leuke attractieparken in Noorwegen zijn Noors Volksmuseum, Kongeparken en Hunderfossen Familiepark.
 • Steden bezoeken. In Noorwegen vind je verschillende leuke en gezellige steden die het bezoeken waard zijn. Van het grootste Oslo tot de gezellige studenten stad Tromsø.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de beste aanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Walvissen, orka’s en dolfijnen spotten

Voor de kust van Noorwegen komen veel walvissen, orka’s en dolfijnen voor. Tijdens een vakantie in Noorwegen heb je dus goed de mogelijkheid om één van deze zeezoogdieren te spotten. Is het altijd al je droom geweest om een orka in het wild te zien? Of heb je altijd al eens met dolfijnen of walvissen willen zwemmen? Die kans heb je in Noorwegen! In Noorwegen heb je verschillende orka safari’s, walvissensafari’s en dolfijnensafari’s. Samen met begeleiders ga je de zee op om deze bijzondere dieren te spotten in het wild.

Actieve vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de beste aanbiedingen van ANWB!

Autoroutes

Wat te doen in Noorwegen? Rijd één van de bijzondere autoroutes die het land rijk is. In Noorwegen zijn verschillende autoroutes waarbij je onderweg overal om je heen prachtige natuur zult ontdekken. Voorbeelden van deze, soms prijswinnende, routes zijn:

Activiteiten in Noorwegen met kinderen

Ben je met kinderen op vakantie in Noorwegen? Ook dan zijn er ontzettend veel leuke activiteiten te ondernemen. Alle hierboven benoemde activiteiten zijn sowieso leuk om met kinderen te doen. Naast bovengenoemde activiteiten in Noorwegen, hebben we nog een aantal speciale activiteiten geselecteerd voor kinderen.

 • Atlanterhavsparken. Atlanterhavsparken is één van de grootste zoutwateraquariums van het noorden van Europa. Je vindt hier allerlei zeedieren zoals pinguïns, schildpadden, zeehonden en ontzettend veel vissen.
 • Setesdalsbanen. Setesdalsbanen is een oude stoomtrein die je van Grovane naar Røkens rijdt. Deze sprookjestrein vertelt je het oude verhaal over de treinen. Geniet onderweg ook zeker van de prachtige natuur!

Verder zijn er verschillende klimbanen, pretparken, dierenparken en zwembaden waar de kinderen zich zeker weten te vermaken!

Ontdek meer over een actieve vakantie naar Noorwegen!

Actieve vakantie Noorwegen

Outdoor activiteiten

In Noorwegen kan je ontzettend veel outdoor activiteiten doen. De natuur is er natuurlijk prachtig en leent zich voor ontzettend veel verschillende soorten activiteiten.  Van paragliden tot raften en van winteractiviteiten tot zomeractiviteiten. We zetten een aantal populaire outdoor activiteiten in Noorwegen voor je op een rij:

Tip: Ben je op zoek naar een actieve vakantie? Bekijk dan de tips & aanbiedingen op de pagina over een actieve vakantie

photo by: Larsen, colorline

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Noorwegen!

Boek direct jouw ideale reis.