Skip navigation MENU

Beste reistijd Noorwegen

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Noorwegen? Wanneer kan je het beste op reis naar West Scandinavië? Noorwegen is een populaire vakantiebestemming. Het is verstandig om eerst goed na te denken over de beste reistijd, voordat je een vliegticket of vakantie boekt. De beste reisperiode voor een vakantie in Noorwegen ligt erg aan de besteding van je verblijf. Wil je graag skiën, sleeën of snowboarden? Dan zijn uiteraard de wintermaanden de beste reistijd. Ben je van plan te genieten van de indrukwekkende, groene natuur? Dan kan je beter in de zomervakantie op vakantie naar Noorwegen. Op deze pagina geven we je meer tips en info over de beste reistijd voor een reis naar Noorwegen.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Natuur en beste reistijd Noorwegen

Voor veel mensen is de Noorse natuur een belangrijke reden voor een reis naar Noorwegen. Wanneer is deze natuur op zijn mooist? Wat is de beste reistijd om het noorderlicht te spotten? Wil je graag een dolfijnen of orka-safari maken, ook dan is het belangrijk om de juiste maanden naar Noorwegen af te reizen.

Dolfijnen en walvissen

Kom je naar Noorwegen voor de indrukwekkende dolfijnen en walvissen? Dat is de beste reistijd voor je vakantie de zomer. In de zomermaanden heb je de meeste kans dat je deze mooie dieren in het wild kunt spotten. De beste maanden om te genieten van walvissen en dolfijnen in Noorwegen zijn eind mei tot ongeveer september.

photo by: Ralf, Kim

Orka’s

Wil je graag een orka-safari maken tijdens je vakantie in Noorwegen? Droom je ervan om orka’s te zien in het wild? Boek dan een vakantie naar Noorwegen in de wintermaanden. In de winter komen de orka’s naar Noorwegen en kan je ze live bewonderen! De beste maanden om naar Noorwegen te reizen om orka’s te spotten zijn december, januari en februari. Lees meer tips over het spotten van orka’s in Noorwegen.

Vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Noorderlicht

Wanneer is de beste reisperiode om het noorderlicht te spotten? Het noorderlicht zie je het beste als het donker en helder is ’s avonds. De maanden januari en februari zijn de donkere maanden in Noorwegen.

Wintersport beste reisperiode

Voor een wintersport in Noorwegen is de beste reisperiode de wintermaanden. Het wintersportseizoen loopt van ongeveer december tot april. Deze periode ligt er de beste sneeuw op de bergen en kan je onbezorgd skiën, sleeën, snowboarden andere wintersporten. In de populaire wintersportgebieden Geilo, Hemsedal, Trysil en Voss open de skiliften als de eerste sneeuw valt. Meestal valt de eerste sneeuw in november al naar beneden. Rond die tijd vind je hier de eerste fanatieke wintersporters. De populairste maanden om te skiën en snowboarden in Noorwegen zijn februari, maart en april. Je hebt dan de beste sneeuw en de meeste kans op een lekker wintersportzonnetje!

Enthousiast? Boek direct een rondreis door Noorwegen!

Bekijk de beste reisaanbieders en aanbiedingen.