Skip navigation MENU

Vakantie in Skjolden

Het gezellige dorpje Skjolden ligt in Zuid Noorwegen aan het Lustrafjord, een zijtak van het beroemde Sognefjord. Skjolden maakt deel uit van de gemeente Luster, dat zich in de provincie Sogn og Fjordane bevindt. Vlakbij liggen de plaatsen Kaupanger, Flåm, Voss, Mydral en Geilo, evenals de natuurparken Jotunheimen Nationaal Park en Jostedalsbreen Nationaal Park. Een vakantie in Skjolden is de laatste jaren steeds meer in trek vanwege de ongerepte natuurgebieden en de mogelijkheden die de ligging aan het fjord bieden. Lees hier meer over wat een vakantie in Skjolden te bieden heeft!

Natuur bij Skjolden

Door haar schitterende ligging weet Skjolden natuurliefhebbers vanuit de hele wereld aan te trekken. Fjorden, bergen, valleien, meren, watervallen en bossen: bij Skjolden vind je het allemaal. Niet voor niets zijn er in deze omgeving meerdere natuurparken te vinden. Tijdens een vakantie in Skjolden moet je zeker een van deze beroemde, beschermde gebieden bezoeken. De Noorse natuur is hier op haar puurst. De geurende dennennaalden, wilde dieren en uren lopen zonder een mens tegen te komen: in de natuur bij Skjolden kom je helemaal tot rust.

Vakantie naar Skjolden boeken? Bekijk populaire aanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Natuurparken

Bekende natuurparken bij Skjolden zijn Jotunheimen Nationaal Park en Jostedalsbreen Nationaal Park. In Jostedalsbreen kun je de grootste gletsjer van het Europese continent bewonderen! De gletsjer is onderdeel van het Nationaal Park Jostedalsbreen en ligt in de vallei Jostedal, waar het zijn naam aan te danken heeft. De ongerepte natuur, besneeuwde bergtoppen en groene valleien trekken jaarlijks vele bezoekers. Jotunheimen Nationaal Park beslaat zo’n 3500 km2 waarin gebergten, valleien, meren, gletsjers en rivieren elkaar afwisselen. In deze omgeving vind je natuurgebieden die lijken op niemandsland: je komt niemand tegen, hoe ver je ook reist. Verder zijn Breheimen Nationaal Park met de bergketen Breheimen en Reinheimen Nationaal Park met bijzondere wilde dieren de moeite waard tijdens je vakantie in Skjolden.

Sognefjord en Lustrafjord

Het Sognefjord is het langste én diepste fjord van Noorwegen en wordt mede hierom de ‘Koning der fjorden’ genoemd. De fjord is ongeveer 204 kilometer lang en heeft vele zijtakken. Hiervan zijn Naeroyfjord, Lustrafjord (bij Skjolden), Fjærlandsfjord, Aurlandsfjord en Lærdalfjord de bekendste. Naeroyfjord staat door het prachtige natuurschoon zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco! Lustrafjord loopt het verst landinwaarts en stopt bij Skjolden. Dit is het uiterste einde van Sognefjord en een ingang naar Nationaal Park Jotunheimen. Het Sognefjord is op sommige plaatsen meer dan 1300 meter diep, terwijl de fjord omringd wordt door bergwanden van meer dan 1500 meter hoog! Door deze extremen zijn het Sognefjord en het Lustrafjord erg fotogeniek en een geliefde vakantiebestemming. Daarnaast heeft het water van de fjorden prachtige kleuren, van diepblauw tot smaragd: dit heeft het aan het smeltwater te danken. Wanneer je de fjorden van Noorwegen wilt ontdekken, is een vakantie in Skjolden een echte aanrader!

Een indruk krijgen van Skjolden? Bekijk dan het filmpje hieronder. 

Overnachten

Tijdens je vakantie in Skjolden in Noorwegen kan je op verschillende manieren overnachten. Je kunt overnachten in het hotel Skjolden hotel, maar ook heerlijk kamperen op de camping in de omgeving. Vergelijk de verschillende hotels in Skjolden op de vergelijkingssites zoals:

Enthousiast? Boek direct een rondreis door Noorwegen!

Bekijk de beste deals en aanbieders.