Skip navigation MENU

IJshotel in Noorwegen

Ben je op zoek naar unieke overnachtingsplek in Noorwegen? Lees dan snel verder over ijshotels. In Noorwegen vind je verschillende ijshotels waar je in de winterperiode heerlijk kunt slapen. Waar staan deze ijshotels in Noorwegen? Kan je deze nu alvast boeken? Op deze pagina vertellen we je meer over overnachten in een ijshotel in Noorwegen.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Wat is een ijshotel?

Een ijshotel is een (tijdelijk) hotel waar je letterlijk kunt slapen in een ijskoud hotel. De muren zijn geheel van sneeuw of ijs waardoor het lijkt alsof je een sprookje binnenstapt. Vaak vind je in de ijshotels ook ijscafe’s en ijsbars. Ongetwijfeld een onvergetelijk avontuur!

Overnachten in een ijshotel

Overnachten in een ijshotel hoeft niet ijskoud te zijn. De thermo dekens en slaapzakken houden je goed warm. Daarnaast vind je er vaak een sauna en idyllische rendiervellen. Een overnachting is niet goedkoop. Om een nachtje te kunnen slapen in een ijshotel betaal je al snel tussen de €400 en €600 per nacht.

IJshotels in Noorwegen

Noorwegen kent verschillende ijshotels die je kunt boeken. We zetten de populairste voor je op een rijtje. Met een linkje zodat je direct een overnachting kunt boeken.

ijshotel noorwegen - kirkenes snowhotel

Kirkenes Snowhotel

Kirkenes Snowhotel ligt in het noorden van Noorwegen bij het plaatsje Kirkenes. De sneeuwsuites zijn alleen in de winter beschikbaar, maar de overige maanden kan je genieten van prachtige houten cottages. In de wintermaanden kan je deelnemen aan onder andere een Noorderlicht tour, een huskeytocht, sneeuwscootertocht of een indrukwekkende wandeling. Bekijk dit prachtige ijshotel en ontdek of deze nog beschikbaar is tijdens jouw vakantieperiode!

noorwegen ijshotel - sorrisniva igloo hotel

Sorrisniva Igloo Hotel Alta

Dit bijzondere iglo hotel ligt vlakbij het centrum van de stad Alta. Alle kamers in het Sorrisniva Igloo Hotel zijn voorzien van slaapplekken met rendierleer en ontzettend warme slaapzakken. Je hoeft het geen moment koud te hebben. Verder vind je er verschillende ijssculpturen, restaurants en een ijsbar. Wordt dit jouw ijshotel in Noorwegen? Ontdek in welke periode je nog een kamer kunt reserveren!

Activiteiten in de omgeving

Uiteraard kom je niet alleen om te slapen naar een ijshotel. Er zijn tal van activiteiten te ondernemen in de omgeving. Veel toeristen combineren hun overnachting met een bezoek aan het Noorderlicht. Een onbeschrijfelijk sprookje! Andere leuke activiteiten die je kunt ondernemen zijn bijvoorbeeld een huskeytocht of een sneeuwscooter safari.

Enthousiast? Boek direct een rondreis door Noorwegen!

Bekijk de beste deals & reisaanbieders.