Skip navigation MENU

Goedkope vakantie naar Noorwegen

Wil je graag op vakantie naar Noorwegen, maar heb je niet een heel ruim budget? Dat hoeft zeker geen probleem te zijn. Een goedkope vakantie naar Noorwegen is voor iedereen mogelijk. Of je nu een mooie rondreis wilt maken, of juist wilt backpacken; goedkoop naar Noorwegen kan altijd. Op deze pagina geven we je tips en advies hoe je een low budget vakantie kunt aanpakken. Waar moet je zeker op letten?

Goedkope vakantie Noorwegen boeken? Ontdek Prijsvrij.nl!

Aanbiedingen bekijken

Tips low budget Noorwegen

Wil je graag een goedkope vakantie naar Noorwegen beleven? Wij hebben een aantal tips voor je hoe jij je low budget vakantie kunt vormgeven.

  • Koop je dagelijkse boodschappen in de supermarkt. Op deze manier hoef je niet iedere dag te lunchen buiten de deur en hoef je niet al je drinken en snacks duurder te kopen dan nodig is.
  • Je kunt in Noorwegen gewoon water drinken uit de kraan. Het is dus niet nodig om flessen water te blijven kopen in de winkel.
  • Openbaar vervoer in Noorwegen is goedkoop. Zeker als je redelijk ver van te voren je kaartjes reserveert, heb je kans op de goedkoopste tickets.

Wildkamperen

In Noorwegen is het toegestaan om wild te kamperen. Je kunt tijdens je rondreis door Noorwegen gratis ergens je tent opzetten en hier overnachten. Uiteraard dien je je wel aan de regels te houden, dus niet te dicht bij een woonhuis je tentenkamp op te zetten en je kampeerplek hetzelfde achter laten als dat je het aantrof. Naast wildkamperen zijn er nog een aantal andere manieren om goedkoop te overnachten in Noorwegen. Denk hierbij aan kampeerplaatsen, (jeugd)hostels en jeugdherbergen.

Laagseizoen

Het laagseizoen is een stuk goedkoper dan het hoogseizoen. Dit geldt voor zowel hotels als voor vluchten en het openbaar vervoer. Wanneer is het laagseizoen in Noorwegen? Het hoogseizoen in Noorwegen is van ongeveer mei t/m september. Dus de maanden voor mei en na september vormen het laagseizoen. Het is dan minder druk en een stuk goedkoper.

Budgetvakantie naar Noorwegen boeken? Ontdek aanbiedingen TUI!

Aanbiedingen bekijken

Goedkoop naar Noorwegen

Een van de belangrijkste manieren om geld te besparen en te zorgen voor een goedkope vakantie naar Noorwegen is het vervoer ernaartoe. Vliegtickets kunnen veel kosten in beslag nemen, dus is het goed om hier op je budget te letten. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het boeken van goedkope vliegtickets:

  • Ben flexibel in je vertrek- en aankomst vliegvelden. Vaak zijn vliegtickets vanaf Schiphol duurder dan vanaf bijvoorbeeld Eindhoven Airport, Rotterdam Airport of het vliegveld in Maastricht. Naast goedkopere vliegvelden in Nederland, zijn er ook in het buitenland vliegvelden met goedkope vluchten. Denk hierbij aan vliegvelden in Brussel, Düsseldorf en Weeze.
  • Ditzelfde geldt voor data waarop je vliegt. Probeer ook hierin flexibel te zijn. Soms kan het enorm lonen om een dag later heen of terug te vliegen.
  • Vluchten in het weekend zijn vaak duurder dan doordeweekse vluchten. Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets; bekijk dan zeker de doordeweekse vluchten.

Voor meer tips; lees de pagina over goedkoop vliegen naar Noorwegen.

Goedkoop uit eten

Eten moet je iedere dag, dus ook dineren is een flinke kostenpost tijdens een vakantie in Noorwegen. Dit hoeft gelukkig niet duur te zijn. Er zijn tal van goedkope restaurantjes waar je voor rond de €20 een goede maaltijd kunt eten. Vooral in studentensteden Trondheim en Oslo vind je veel plekken om goedkoop uit eten te gaan. Daarnaast kan je vaak goedkoop eten bij Aziatische restaurants.

Goedkope vakantie boeken? Ontdek Vakantiediscounter!

Aanbiedingen bekijken

Bezienswaardigheden & Natuur

De natuur in Noorwegen is prachtig; dat is voor veel toeristen een van de redenen om dit land te bezoeken. Dat treft, want de natuur is gratis. Overal waar je om je heen kijkt zie je prachtige natuur. Van Noorse fjorden tot immense bergen en ijskoude meren. Daarnaast zijn kan je alle bezienswaardigheden in Noorwegen van de buitenkant bekijken, zonder te betalen. Kortom; voor bezienswaardigheden en natuur hoef je niet veel te betalen tijdens je vakantie of rondreis in Noorwegen.

Backpacken Noorwegen

Een van de goedkoopste manieren van reizen is backpacken. Ook in Noorwegen wordt er flink gebruik gemaakt van backpackvakanties. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in goedkope hostels of op campings als je een tentje meeneemt. Houd er echter wel rekening mee dat het vanaf september al redelijk koud begint te worden. En zeker in de wintermaanden het echt koud is om in een tentje te overnachten. Noorwegen is een veilig land, dus naast backpacken kan je er ook goed liften. Nog een goedkope manier van je vakantie doorbrengen.

Vakantie boeken?

Wil je direct een goedkope vakantie naar Noorwegen boeken? Dat kan. Houd het aanbod van de grote reisaanbieders goed in de gaten. Zij bieden vaak reizen aan met flinke kortingen. Dit kan gaan om rondreizen, fly drive vakanties, groepsreizen, stedentrips, enzovoort. We zetten een aantal reisaanbieders voor je op een rij die geregeld goedkope aanbiedingen hebben. Ontdek of jouw droomreis naar Noorwegen er tussen zit!

logo prijsvrij.nl

Goedkope vakanties naar Noorwegen – Prijsvrij.nl

Prijsvrij.nl biedt goedkope vakanties aan. Je betaalt bij Prijsvrij bijvoorbeeld geen boekingskosten, waardoor zij vaak goedkoper zijn dan hun concurrenten. Bekijk het aanbod van Prijsvrij en ontdek of er een goede aanbieding voor je tussenzit!

Goedkope vakanties bekijken
logo TUI

Aanbiedingen van TUI naar Noorwegen

TUI is een grote reisaanbieder en heeft een ontzettend ruim reisaanbod. Zij bieden onder andere fly drive vakanties, rondreizen, groepsreizen en cruise vakanties naar Noorwegen aan. Bekijk zeker de reizen van TUI en ontdek of ze nu goedkope reizen met korting aanbieden.

Aanbiedingen bekijken

Goedkope vakanties met eigen vervoer

Wil je graag een goedkope vakantie naar Noorwegen boeken? En het liefst ook met eigen vervoer naar Noorwegen rijden? Bekijk dan zeker het aanbod van Vakantiediscounter. Zij bieden goedkope vakanties naar alle mooie en indrukwekkende gebieden in Noorwegen. Je verblijft in prachtige vakantiehuisjes of vakantieappartementen tegen zeer gunstige prijzen. Bekijk het aanbod en ontdek of jouw goedkope vakantie naar Noorwegen ertussen zit!

Goedkope deals bekijken
logo kras reizen

Kras reizen – Goedkope rondreizen en vakanties

Kras reizen is een reisaanbieder die al ruim 95 jaar vakanties naar de mooiste plekken ter wereld aanbiedt. Van individuele rondreizen en groepsreizen tot luxe all inclusive vakanties en cruise vakanties. Kras heeft vaak aanbiedingen en stuntprijzen. Dus houd het aanbod van Kras reizen goed in de gaten en ontdek of zij een goedkope vakantie naar Noorwegen aanbieden die aan jouw wensen voldoet.

Goede deals bekijken

 

Enthousiast? Boek direct een vakantie naar Noorwegen.

Bekijk de beste deals & aanbieders.