Skip navigation MENU

Reistips Noorwegen

Noorwegen is een prachtige vakantiebestemming. De combinatie tussen de indrukwekkende Noorse fjorden, de groene natuur en de gastvrije inwoners maken het tot een populaire vakantieplek. Om deze reis zo onbezorgd mogelijk te laten verlopen, is een goede voorbereiding erg fijn. We geven je een aantal reistips voor jouw vakantie naar Noorwegen. Tips zodat jij onbezorgd op vakantie kunt en overal aan gedacht hebt.

Tips auto of camper huren

Wil je graag vliegen naar Noorwegen en hier met een huurauto of camper dit mooie land ontdekken? Dat kan. Je kunt op verschillende plekken in Noorwegen een auto huren. Waar moet je op letten? Wat kost een huurauto in Noorwegen? Je leest alle reistips over huurauto’s en campers op de pagina’s over een auto huren en camper huren.

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Beste reisperiode

Wat is de beste reisperiode voor een vakantie naar Noorwegen? De beste periode voor een reis naar Scandinavië ligt erg aan je besteding. Wat wil je graag doen tijdens je verblijf in Noorwegen? Wil je graag genieten van de groene natuur en de idyllische dorpjes? Dan is de beste reisperiode de zomer. In de zomermaanden is het weer het aangenaamst en is Noorwegen op zijn mooist in bloei. Maar wil je juist genieten van de sneeuw en de besneeuwde bergen? Ga dan zeker in de wintermaanden naar Noorwegen.

Budget reistips Noorwegen

Hoe zorg je ervoor dat je een goedkope vakantie naar Noorwegen krijgt. Zijn er specifieke budget tips over Noorwegen? Vaak gaat het meeste geld zitten in de vliegtickets en overnachtingen. Zorg dat de prijs van beide binnen de perken blijven. Lees meer over tips voor goedkope vliegtickets naar Noorwegen en verschillende vormen van overnachten.

Kledingtips

Wat voor kleding moet je meenemen op reis naar Noorwegen? Wat zijn goede bagagetips? Ook dit onderwerp hangt erg af van welk seizoen je Noorwegen bezoekt. Over het algemeen is een goede tip voor kleren in Noorwegen: laagjes, laagjes, laagjes. Maak veel gebruik van lagen kleding over elkaar. Dus vestjes over shirtjes. En hemdjes onder truien etc. Op deze manier kan je als het nodig is een kledingstuk uit doen of juist eroverheen aantrekken. Net waar het weer om vraagt.

Vakantie naar Noorwegen boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Reisgidsen en reisboeken

Ga goed voorbereid op reis en neem altijd een overzichtelijke reisgids of reisboek mee. Kom je onverwacht een mooie bezienswaardigheid tegen en heb je geen idee wat voor moois je ziet? Wil je graag lekker uiteten en ben je benieuwd waar dit kan? Dit kan je allemaal opzoeken in goede reisgidsen, wegenkaarten of reisboeken. Bekijk het overzicht van reisgidsen over Noorwegen.

Alcohol & Alcoholleeftijd

Noorwegen en alcohol. Er gaan de wildste verhalen de ronde. Maar wat is er nou echt van waar? Wat is de alcoholleeftijd in Noorwegen? Is alcohol echt zo duur? We zetten de belangrijkste tips op een rij. Ja, alcohol is duur in Noorwegen. Veel Noren kopen daarom hun alcohol in buurlanden Zweden en Denemarken. Officieel moet je in Noorwegen 18 jaar oud zijn om alcohol te kopen. Voor sterke drank geldt een alcoholleeftijd van 20 jaar. Bier kan je tegenwoordig eigenlijk in alle supermarkten wel kopen. Houd wel rekening met de verkooptijden. Bier mag in winkels in Noorwegen niet verkocht worden na 20:00. Wijn en sterke dranken kan je niet in iedere supermarkt kopen. Hiervoor moet je naar de zogenoemde Vinmonopolet. Dit zijn staatswinkels en vind je in de grote steden.

Visum & Identiteitsbewijs

Heb je een visum nodig als je naar Noorwegen wilt reizen? Nee, inwoners van Schengenlanden (en daar behoort Nederland toe) hebben voor een vakantie naar Noorwegen geen visum nodig. Wel heb je een geldig paspoort of ID-bewijs nodig. Dus check voordat je boekt altijd even de geldigheid van je identiteitsbewijs.

Enthousiast? Boek direct jouw reis naar Noorwegen!