Skip navigation MENU

Treinreis Noorwegen

Wil je graag een rondreis met de trein door Noorwegen maken? Zoveel mogelijk van het indrukwekkende Noorwegen ontdekken? Ontdek dan zeker de mogelijkheden van een treinreis door Noorwegen. Met een treinreis of treinvakantie reis je met de trein door Noorwegen. Het grote voordeel aan een rondreis met de trein is dat je zowel onderweg als op de plek van bestemming kunt genieten van het land. Onderweg kijk je al je ogen uit. Je kunt oneindig genieten van de prachtige Noorse natuur. Op deze pagina geven we je tips en adviezen over een treinreis door Noorwegen.

Treinreis door Noorwegen boeken? Bekijk aanbiedingen van de ANWB!

Treinreis Noorwegen

Tijdens een treinreis door Noorwegen kan je onbezorgd en ontspannen genieten. Je kunt een indrukwekkende rondreis met de trein maken door heel Noorwegen. Je reist door de indrukwekkende Noorse natuur. Langs de Noorse fjorden, door de ruige bergen en de romantische meren. Dat wordt een onvergetelijke reis. Er zijn verschillende reisaanbieders die een georganiseerde treinreis door Noorwegen aanbieden. Wij zetten een aantal populaire treinrondreizen voor je op een rij. Bekijk de verschillende aanbiedingen en ontdek of jouw droomreis ertussen zit!

rondreis trein stavanger oslo in noorwegen

9-daagse treinreis door Noorwegen – ANWB

Ben je op zoek naar de mooiste treinreis van Noorwegen? Bekijk dan zeker deze prachtige reis van de ANWB. Met deze treinrondreis reis je onder andere naar Bergen, Flåm, Geilo en Oslo. Het is een combinatiereis tussen de boot en de trein, een unieke ervaring. Tijdens deze reis neem je ook de mooiste plaatsen van Denemarken mee, wat het een indrukwekkende treinvakantie maakt.

Populaire treinrondreizen

Er zijn verschillende populaire treinrondreizen waarbij je veel van Noorwegen kunt ontdekken. Uiteraard ligt het erg aan de bestemmingen die je in je treinrondreis wilt opnemen, maar hier noemen we alvast een aantal populaire stops voor een treinrondreis Noorwegen:

Reis naar Noorwegen boeken? Bekijk de populaire aanbiedingen van de ANWB!

Treinreis Scandinavië

Ga je een treinreis door Noorwegen maken? Overweeg dan zeker om er een treinreis door Scandinavië van te maken. Door je treinrondreis uit te breiden met bijvoorbeeld Zweden en Finland, kan je nog meer ontdekken van het mooie Scandinavië. Er zijn verschillende reisaanbieders die georganiseerde treinreizen naar Scandinavië aanbieden. Bekijk onderstaande aanbiedingen en ontdek of er een interessante vakantie voor je tussen zit.

TIP: Bekijk de pagina met reisaanbieders en ontdek de verschillende reisorganisaties die vakanties naar Noorwegen aanbieden!

Soorten treinen in Noorwegen

Het treinnetwerk in Noorwegen is ontzettend goed. Je kunt je vrij eenvoudig van A naar B verplaatsen. De Noorse Staatspoorwegen (NSB) hebben het allemaal goed en verzorgd geregeld. Het zijn moderne treinen, van alle gemakken voorzien. Er zijn verschillende soorten treinen in Noorwegen:

Regionale en intercity’s

De regionale treinen verbinden de grote steden en ook wat kleinere steden. Het zijn voornamelijk 2e klas treinen. Het is aan te raden om je treinreis te reserveren van te voren.

Nachttreinen

De Noorse Staatspoorwegen (NSB) hebben een aantal interessante trajecten voor nachttreinen. Wil je graag in de nacht reizen? Dan zijn dit zeker goede opties. De nachttreinen rijden tussen van Oslo naar Stavanger, Bergen en Trondheim. En er is een tracject van Trondheid naar Bodø. Ook voor deze treinen geldt dat het slim is om van te voren een ticket te reserveren.

Mooiste treinreis Noorwegen: treinroute Flåmsbana

Naast de functionele treinroutes, is er in Noorwegen ook een enorm bekende toeristische treinroute. De Flamspoorlijn, ook wel Flåmsbana genoemd van Myrdal naar Flåm. Tijdens deze toeristische treinroute heb je werkelijk een prachtig uitzicht over het Aurlandsfjord. Als je in de buurt bent, is deze treinreis zeker een aanrader, ongetwijfeld de mooiste treinreis van Noorwegen!

Treinreis door Noorwegen boeken? Bekijk populaire aanbieders!

Aanbieders bekijken

Interrail Pass

Ben je van plan om zelf met de trein door Noorwegen te reizen? Wil je graag zelf je treinreis plannen? Ontdek dan de mogelijkheden van een Interrail Pass. Met de Interrail Pass reis je eenvoudig door Noorwegen. Het is een ticket waarbij je een X aantal dagen per maand door Noorwegen mag reizen met de trein. Je kunt verschillende tickets kopen. Je kiest bijvoorbeeld voor 3, 4, 5, 6 f 8 dagen reizen in een maand.

Met de trein naar Noorwegen

Wil je graag met de trein naar Noorwegen reizen? Dat kan! Je kunt heel goed met de trein naar Noorwegen komen. Het is een goedkope en duurzame manier om van Nederland naar Noorwegen te reizen. Hoelang is het reizen met de trein van Nederland naar Noorwegen? Het is ongeveer 25 tot 30 uur reizen van Amsterdam naar Oslo. Je reist onder andere via Hamburg, Kopenhagen en Göteborg. Via NS International kan je een Interrail Global Pass kopen, een treinticket waarmee je door onder andere Duitsland en Noorwegen mag reizen.

Enthousiast? Boek direct jouw vakantie naar Noorwegen!

Bekijk populaire reisaanbieders