Skip navigation MENU

Vakantie Alta

Omgeven door bossen en met sneeuw bedekte bergen ligt Alta, de meest noordelijke stad ter wereld. Alta ligt in een baai in Noord Noorwegen, relatief dichtbij de stad Tromso. Deze bijzondere plaats in de provincie Finnmark staat bekend om de eeuwenoude rotstekeningen die hier gevonden zijn, deze trekken veel bezoekers. Tijdens een vakantie in Alta ontdek je de ruige natuur, unieke bezienswaardigheden zoals het Iglo Hotel en zie je het noorderlicht als nooit tevoren. Lees hier meer over een vakantie in Alta!

Vakantie naar Alta boeken? Bekijk populaire reisorganisaties!

Aanbiedingen bekijken

Vakantie in Alta

Het betoverende stadje Alta wordt ook wel de Stad van het Noorderlicht genoemd, en dat is niet voor niets. De heldere luchten en ideale omstandigheden zorgen ervoor dat je in Alta regelmatig het noorderlicht kunt bewonderen. Het blijft niet bij dit bijzondere natuurverschijnsel: ook voor het Blauwe Seizoen zit je hier goed. In dit gedeelte van Noord Noorwegen zie je intens blauwe luchten die de heldere zee laten verbleken. Dit Blauwe Seizoen duurt van november tot januari.

Geselecteerde reizen

Ben je enthousiast geworden over een vakantie naar Alta? Wij hebben een aantal reizen geselecteerd. Reizen van verschillende aanbieders waardoor je volop keuze hebt. Het is een mix tussen rondreizen, cruise vakanties, fly drive vakanties en cultuurvakanties. Bekijk de reizen en ontdek of jouw droomreis hier tussen zit!

Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie in Alta is er veel te bewonderen, zeker voor liefhebbers van natuur en (pre)historie. In de stad zelf is niet veel te zien, maar in de omgeving des te meer. De wereldberoemde Noorse fjorden, gebergten, bossen en zee maken dat overal in de omgeving iets te ontdekken valt. Mooie bezienswaardigheden bij Alta zijn:

  • Altafjord. De Altafjord is een steile inham aan de bergachtige kust en heeft zijn naam te danken aan de stad. Tijdens een vakantie in Alta mag een bezoek aan de indrukwekkende Altafjord niet ontbreken.
  • Iglo Hotel. Een van de bekendste bezienswaardigheden in de omgeving is het Iglo Hotel: een hotel dat helemaal van ijs is gemaakt. ’s Winters kun je hier overnachten op een ijsbed bekleed met rendierhuiden. Zelfs de meubels, wanden en vloeren zijn hier van ijs! ’s Zomers smelt het hotel, het is dus alleen in de winter en het voorjaar te bewonderen.
  • Altaelva. De rivier Altaelva hoort bij de grootste in Noorwegen en stroomt door een prachtig natuurgebied naar de stad. De Altaelva staat bekend om de vele en goede zalm die er gevangen wordt: een must-visit voor visliefhebbers!
  • Altamuseum. Een van de meest interessante musea in Noord Noorwegen is het Altamuseum. Hier leer je meer over de steentijd, bronstijd en ijzertijd in Finnmark. Ook het noorderlicht, oorlogen en godsdienst komen aan bod in het Altamuseum. Het openluchtgedeelte Hjemmeluft is ongetwijfeld het meest bijzonder: hier vind je de beroemde rotstekeningen.
  • Rotstekeningen in Hjemmeluft. In Hjemmeluft zijn eeuwenoude rotstekeningen te bewonderen van 2500 tot 6000 jaar geleden! In de omgeving zijn duizenden rotstekeningen te vinden, gemaakt door de eerste menselijke bewoners van Noord Noorwegen. Ze zijn pas in 1972 ontdekt en gaan over jachttaferelen, mensen, boten en godsdienst. Deze culturele schatten staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De rotstekeningen zijn alleen ’s zomers toegankelijk, in de winter zijn ze ondergesneeuwd.

Natuur

Tijdens je vakantie in Alta ben je verzekerd van prachtige natuurgebieden waar je eindeloos kunt wandelen, fietsen en genieten. Een van de mooiste natuurwonderen is de Sautso Canyon, waardoor de rivier Altaelva stroomt. Met 12 kilometer lengte en 420 meter diepte is dit de grootste canyon van Noord-Europa! Vanaf de rand heb je een schitterend uitzicht over de Sautso en omgeving. Het nabijgelegen Finnmarksvidda bergplateau is ook zeer de moeite waard tijdens een vakantie in Alta. Vanaf deze hoogte stroomt de Altaelva naar beneden richting de Sautso. Ook het loofbomenbos ten zuiden van de stad is een bezoekje waard. De boomgrens ligt ver ten zuiden van Alta, maar door de beschutte ligging en warme golfstroom kunnen hier toch bomen groeien.

Reis naar Alta boeken? Bekijk populaire reisorganisaties!

Aanbiedingen bekijken

Activiteiten

Door de hierboven genoemde natuurgebieden is er tijdens een vakantie in Alta genoeg te doen. Wandelen, fietsen, paardrijden of skiën door de ongerepte natuur is een ervaring om nooit te vergeten. In de Altaelva en zee kun je uitstekend vissen, zo zorg je zelf voor verse zalm op je bord. Een spectaculaire activiteit is de sneeuwscooter safari: je rijdt in een lange rij langs de mooiste plaatsen in Noord Noorwegen. Ook een excursie naar de Gabofoss watervallen en de Sautso Canyon is een van de leukere activiteiten in het gebied. Je bezoekt deze natuurgebieden in een traditionele houten boot, de Elvebåt. Kortom, tijdens een vakantie in Alta maak je kennis met het avontuurlijke hoge noorden!

Populaire hotels Alta

In Alta en in de omgeving van Alta zijn verschillende hotels en B&B’s te vinden. Of je nu op zoek bent naar een goedkoop hotel of juist naar een hotel van alle luxe en gemakken voorzien; in Alta kan je dit allemaal vinden. Vergelijk voordat je boekt de verschillende prijzen, faciliteiten en beschikbaarheid via bijvoorbeeld één van onderstaande vergelijkingssites:

 

 

photo by: Dan, Fox, Bergquist

Enthousiast? Boek direct jouw vakantie naar Alta!